Dieffenbachia seguine 'Caiman'

Dieffenbachia seguine

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen en lichte omstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en om de bladeren regelmatig schoon te maken. Verder heeft de plant niet veel speciale verzorging nodig.

  Ja, de Dieffenbachia seguine 'Caiman' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht is essentieel om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om de plant in de winter minder water te geven dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar de zon niet direct op schijnt.

  Ja, de Dieffenbachia seguine 'Caiman' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude luchtstromen. Warmte en een gelijkmatige temperatuur zullen de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De Dieffenbachia seguine 'Caiman' bloeit van mei tot september en de bloei duurt enkele weken. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn decoratieve bladeren.

  Ja, Dieffenbachia planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het blad absorbeert schadelijke chemicaliën en verbetert de luchtvochtigheid in de ruimte. Het is een ideale keuze voor binnenshuis, vooral voor mensen met allergieën of astma.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden. Op deze manier blijft hij gezond en goed groeien.

 • Het snoeien van de Dieffenbachia plant kan nodig zijn om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en knip eventuele bruine randen bij voor een gezonde uitstraling van de plant. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Dieffenbachia plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in lichtjes opdrogen. Water geven in de lente en zomer gemiddeld 1 keer per week, en in de herfst en winter minder vaak.

  Potgrond met een goede drainage is het beste voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond eens in de zoveel tijd te vervangen om de plant gezond te houden.

  De Dieffenbachia seguine 'Caiman' gedijt het beste in een goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van zware of compacte grondsoorten.

  Voor het onderhoud van deze plant is het belangrijk om hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht, te plaatsen. Houd de grond vochtig, maar zorg dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Eventuele bruine of dode bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedoucht wordt om de bladeren schoon te houden.

  De Dieffenbachia seguine 'Caiman' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De temperatuur waarbij de Dieffenbachia seguine 'Caiman' goed gedijt, ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is gunstig om de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze plantensoort.

  De Dieffenbachia planten hebben liever een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor hun groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking om de plant gezond en vitaal te houden. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.