Anthurium (Andreanum Grp) Livium Red Micro

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Livium Red Micro plant is makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en een lichte standplaats. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor een optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Een paar uur direct zonlicht per dag kan ook geen kwaad.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium Livium Red Micro houdt niet van direct zonlicht maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek met lichte schaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Warmte en een constante temperatuur helpen de plant gezond te blijven en te groeien.

  De Anthurium Livium Red Micro bloeit gedurende de lente, zomer en herfstmaanden. De bloeiperiode kan enkele maanden aanhouden.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in je huis of kantoor. Dit komt doordat de bladeren schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen kunnen opnemen en afbreken. Het is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een plant die de luchtkwaliteit verbetert.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze temperaturen zorgen ervoor dat de plant goed kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • De Anthurium plant kan gesnoeid worden door het verwijderen van dode of beschadigde bladeren. Let op dat de snoeischaar schoon is om infecties te voorkomen. Snoei aan het begin van het groeiseizoen voor een gezonde en volle plant.

  De Anthurium houdt van regelmatig water geven, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef water als de grond droog aanvoelt, meestal eens per week. Zorg ervoor dat de pot goed is voorzien van drainagegaten om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft potgrond nodig die goed draineert en rijk is aan voedingsstoffen. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en wat extra perliet of scherp zand werkt goed. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant heeft voorkeur voor een goed doorlatende en lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de bodem met een evenwichtige meststof zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Anthurium Livium Red Micro heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof te verwijderen. Besproei de bladeren voorzichtig met lauw water om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Anthurium heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en grote temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor kamerplanten zoals deze. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de plant gezond te blijven en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  De Anthuriums gedijen het beste in een grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is.

  Kamerplanten, waaronder de Anthurium, hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en pas de frequentie aan volgens de instructies op de verpakking. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade aan de wortels te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.