Phalaenopsis Anthura Glasgow

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Anthura Glasgow is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij weinig verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in een normale kameromgeving.

  Ja, de plant heeft wel wat licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Het is belangrijk om hem regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen.

  Nee, deze plant houdt niet van felle zon maar verkiest indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de Phalaenopsis Anthura Glasgow houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te gedijen. Houd de temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius voor optimale groei.

  De Phalaenopsis Anthura Glasgow bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 2 tot 3 maanden lang.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat kamerplanten schadelijke stoffen uit de lucht kunnen opnemen en omzetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten kan dus zeker bijdragen aan een gezonder leefklimaat in huis.

  Ja, Phalaenopsis Anthura Glasgow gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante temperatuur binnen deze range zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Anthura Glasgow te snoeien. Eventuele dode bladeren of bloemstelen kunnen voorzichtig worden verwijderd om de plant er mooier uit te laten zien. Zorg ervoor dat de snijwonden schoon zijn en de plant niet beschadigd wordt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de wortels niet te lang nat blijven. Het is aan te raden om de potgrond licht vochtig te houden en de plant niet te laten uitdrogen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De Phalaenopsis Anthura Glasgow houdt van een goed doorlatende potgrond die lichtvochtig is. Gebruik bij voorkeur een speciale orchideeënpotgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet te droog of te nat is.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goede bodemkwaliteit. Een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen en een goede drainage is essentieel voor een gezonde groei. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan ook helpen bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Water de plant ongeveer eens per week en laat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef tijdens de groeiperiode elke maand voeding voor kamerplanten.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Als er stof op de bloemen zit, kun je dit voorzichtig wegblazen met een föhn op een lage stand. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de plant, dit kan schadelijk zijn.

  De Phalaenopsis Anthura Glasgow heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het noorden, oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  De ideale temperatuur voor de Phalaenopsis Anthura Glasgow is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. 's Nachts mag de temperatuur iets dalen, maar blijf binnen het genoemde bereik.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor gezonde kamerplanten.

  De Phalaenopsis Anthura Glasgow gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te garanderen. Overmatige zure of alkalische bodems kunnen leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale vloeibare kamerplantenmeststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking en pas de frequentie aan volgens de behoeften van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.