Phalaenopsis Anthura Nice

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Anthura Nice is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft weinig water en licht nodig en kan goed gedijen in kamertemperatuur. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  De Phalaenopsis Anthura Nice heeft veel licht nodig om te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat om gezond te blijven.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is beter om de plant op een plek te zetten met indirect licht of in de halfschaduw. Overmatig zonlicht kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Ja, de plant houdt van warmte en is gevoelig voor kou. Het is het beste om de plant op een warme en lichte plaats te houden, weg van tocht en koude temperaturen. Het gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius.

  De Phalaenopsis Anthura Nice bloeit in de maanden maart tot en met september en kan bloeien voor een periode van 2 tot 6 maanden.

  Ja, de Kamerplant Phalaenopsis Anthura Nice staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere binnenlucht. Het kan onder andere formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht verwijderen.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Een te warme of te koude omgeving kan schadelijk zijn voor de plant. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen om hem gezond te houden.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Anthura Nice te snoeien, omdat de plant zijn bloemen over een lange periode produceert. Het is het beste om verwelkte bloemen en bladeren te verwijderen om de plant zoveel mogelijk energie te geven voor het produceren van nieuwe bloemen. Zorg ervoor dat je scherp en schoon snoeigereedschap gebruikt om eventuele infecties te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in het water staan. Laat de bovenste laag van de potgrond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Phalaenopsis Anthura Nice gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant te lang nat blijven staan. Een mengsel van orchideeëngrond en schors kan een goede optie zijn voor deze plant.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Een mengsel met schors, perliet en turf is vaak geschikt voor deze plantensoort.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar moet niet te nat staan. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Gebruik maandelijks plantenvoeding voor een goede groei.

  Het is aan te raden om stof en vuil regelmatig van de bladeren af te vegen met een vochtige doek om de plant gezond te houden. Gebruik lauw water om de bladeren schoon te maken en vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Zorg ervoor dat de plant goed opdroogt na het schoonmaken om schimmelvorming te voorkomen.

  De Phalaenopsis Anthura Nice heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Zorg voor een gelijkmatige lichtverdeling om de bloei te stimuleren.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen 18-22 graden Celsius. Vermijd grote temperatuurschommelingen en tocht, dit kan de plant schaden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Voor kamerplanten zoals de Phalaenopsis Anthura Nice is een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% ideaal. Je kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien met water of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De Phalaenopsis Anthura Nice gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale vloeibare kamerplantenmest of een langzaamwerkende meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.