Phalaenopsis Anthura Taipei

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en voor voldoende licht te zorgen. Met de juiste verzorging kan de plant lang en gezond blijven.

  Ja, deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met helder licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Let op dat de grond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te felle zon om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, maar zacht licht.

  Ja, de Phalaenopsis Anthura Taipei houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. De plant gedijt het beste op een warme en lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, de Phalaenopsis Anthura Taipei heeft luchtzuiverende eigenschappen waardoor het de lucht in huis kan verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een prettige toevoeging aan je interieur, zeker in ruimtes waar de luchtkwaliteit minder goed is.

  Ja, deze kamerplant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die lager of hoger zijn dan dit. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd extreme temperatuurwisselingen.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Anthura Taipei te snoeien, omdat het een orchidee is die voornamelijk afhankelijk is van zijn bladeren voor de fotosynthese. Het regelmatig verwijderen van dode bloemstelen kan de plant echter helpen om nieuwe bloemen te produceren. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, één keer per week is vaak voldoende. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft staan, maar ook niet helemaal uitdroogt. Gebruik lauwwarm water en vermijd dat er water op de bladeren blijft liggen om rotting te voorkomen.

  De Phalaenopsis Anthura Taipei gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de twee jaar.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, luchtige potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant heeft behoefte aan indirect zonlicht en regelmatig water geven, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Voed de plant eens in de twee weken met speciale orchideeënmest en houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze kamerplant, kun je een zachte doek of spons gebruiken om voorzichtig de bladeren af te vegen. Gebruik lauw water om eventueel vuil of stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van harde chemicaliën of reinigingsmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Phalaenopsis Anthura Taipei heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een lichte ruimte met voldoende natuurlijk licht. Draai de plant af en toe om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Vermijd plotse temperatuurwisselingen en tocht. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor kamerplanten. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te zetten. Het is belangrijk om te voorkomen dat de luchtvochtigheid te laag wordt, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat.

  De Phalaenopsis Anthura Taipei prefereert een licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is om optimale groei en bloei te bevorderen.

  Om gezond te blijven heeft deze kamerplant regelmatig meststoffen nodig. Gebruik een speciale orchideeën bemesting die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Mest de plant tijdens de groeiperiode ongeveer eens in de 4 tot 6 weken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.