Phalaenopsis Anthura Dijon

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Regelmatige bemesting en voldoende licht zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  De Phalaenopsis Anthura Dijon heeft veel indirect licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in de schaduw staat om te voorkomen dat hij lang en dun wordt.

  De Phalaenopsis Anthura Dijon heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is aan te raden om te controleren of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Phalaenopsis Anthura Dijon houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan namelijk de bladeren van de plant beschadigen.

  Ja, de Phalaenopsis Anthura Dijon houdt van warme temperaturen en heeft een minimale temperatuur nodig van 18 graden Celsius om te gedijen. Plaats de plant op een warme locatie weg van tocht en kou. Zorg voor een constante temperatuur overdag en 's nachts voor optimale groei.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 2 tot 3 maanden.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht zorgt ervoor dat de plant zijn luchtzuiverende functie optimaal kan uitvoeren.

  Ja, voor deze plant is het ideaal om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Hier zal de plant het beste gedijen en mooi bloeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het snoeien van de plant is niet nodig, maar dode of beschadigde bladeren kunnen wel worden verwijderd. Dit kan het beste worden gedaan met een schone en scherpe schaar. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden, dus wees voorzichtig.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laagje water staan. Het is beter om af en toe rijkelijk water te geven dan elke dag een beetje. Zorg ervoor dat de potgrond niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Phalaenopsis Anthura Dijon gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mengsel speciaal voor orchideeën. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor het gedijen van kamerplanten. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze kamerplant heeft behoefte aan indirect zonlicht en regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef eens in de twee weken plantenvoeding en zorg voor een omgevingstemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte borstel of een vochtige doek. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Je kunt de bladeren ook afspoelen onder lauw water om stof en vuil te verwijderen.

  Deze kamerplant heeft baat bij veel indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het niet te fel is, maar wel voldoende licht krijgt. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante en gematigde temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig te verhogen met behulp van een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  Kamerplanten hebben meestal een neutrale tot licht zure bodem nodig met een pH tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de grond niet te zuur wordt, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren en voedingsstoffen minder goed opneembaar maakt. Het is aan te raden om af en toe de zuurgraad van de bodem te testen en eventueel bij te sturen met geschikte grondverbeteraars.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en zomer. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen heeft om gezond te blijven en goed te groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.