Phalaenopsis Anthura Sendai

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Anthurium Sendai is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Deze plant heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en licht. Het is belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het liefst staat hij op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Phalaenopsis Anthura Sendai heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in vochtige grond blijven staan om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van felle zon en verbrandt snel als deze direct wordt blootgesteld aan fel zonlicht. Het beste is om de plant op een plek met indirect licht te plaatsen. Het kan wel goed gedijen bij voldoende licht, maar zonder direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de bladeren draagt bij aan het behouden van een vochtige en warme omgeving.

  De Phalaenopsis Anthura Sendai bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan gemiddeld zo'n 2 tot 6 maanden duren.

  Ja, als kamerplant kan ik helpen de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Mijn bladeren nemen onder andere benzeen, formaldehyde en tolueen op, waardoor de lucht in jouw woning frisser wordt. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van mij zal bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het snoeien van kamerplanten is over het algemeen niet noodzakelijk, tenzij er dode bladeren of bloemen moeten worden verwijderd. Voor een gezonde groei en bloei is het voldoende om regelmatig oude bloemen weg te knippen. Als de plant te groot wordt, kan deze verpot worden naar een grotere pot.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Laat de potgrond niet uitdrogen, maar zorg er wel voor dat er geen water op de bodem van de pot blijft staan. Het is aan te raden om de plant eens per week water te geven in de zomer en eens per twee weken in de winter.

  De Phalaenopsis Anthura Sendai heeft behoefte aan een luchtige potgrond die goed vocht kan vasthouden. Een mix van boomschors, turf en perlite is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is zodat het overtollige water goed kan weglopen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal van pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van schors, kokosvezel en perliet is geschikt voor deze plantensoort.

  De Phalaenopsis Anthura Sendai heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar let op dat de potgrond niet te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien met water wordt aanbevolen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je deze voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water om de bladeren schoon te maken. Let op dat je de bloemen en de wortels niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Phalaenopsis Anthura Sendai heeft behoefte aan helder, maar indirect zonlicht. Plaats de plant in een kamer met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius om schade te voorkomen. Bescherm de plant tegen tocht en extreme hitte.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze kamerplant is ongeveer 60%. Zorg voor een constante luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  De Phalaenopsis Anthura Sendai houdt van een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten zoals de Phalaenopsis Anthura Sendai hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor orchideeën en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid voeding die je geeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.