Phalaenopsis Anthura Wels

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Phalaenopsis Anthura Wels is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Met de juiste verzorging kan de plant lang en gezond blijven.

  De Phalaenopsis Anthura Wels heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Phalaenopsis Anthura Wels heeft behoefte aan water ongeveer eens per week. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water op een consistent schema om te zorgen voor een gezonde groei.

  De Phalaenopsis Anthura Wels houdt niet van direct zonlicht, het kan bladeren verbranden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect licht ontvangt. Het beste plekje voor de plant is in een wat lichtere ruimte zonder direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant bloeit meestal in de wintermaanden, van november tot maart, en de bloemen kunnen enkele maanden aanhouden.

  Ja, deze plant heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen om de lucht in huis schoner en gezonder te maken. Planten in het algemeen worden beschouwd als natuurlijke luchtzuiveraars.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze temperatuur zal de plant het beste gedijen en gezond blijven. Zorg er dus voor dat de omgevingstemperatuur niet te laag of te hoog is voor optimale groei.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden. Wanneer er dode of beschadigde bladeren zijn, kunnen deze voorzichtig worden verwijderd. Het is belangrijk om scherpe gereedschappen te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  De Phalaenopsis Anthura Wels heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef alleen water wanneer de grond bijna helemaal droog is, en vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Een luchtige mix van potgrond met wat orchideeëngrond kan goed werken voor deze plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor de Phalaenopsis Anthura Wels, en andere kamerplanten, is een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware en compacte grondsoorten, omdat deze de afvoer van water kunnen belemmeren en wortelrot kunnen veroorzaken. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de grond en het toedienen van meststoffen zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te lang in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode zal de plant helpen gezond te blijven.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet te veel blootgesteld worden aan water om schimmelvorming te voorkomen. Af en toe kan je de plant ook onder de douche zetten om het stof weg te spoelen.

  De Phalaenopsis Anthura Wels heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een heldere plek in huis, zoals voor een raam op het oosten of westen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Phalaenopsis Anthura Wels gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht, deze kunnen de plant beschadigen. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 60-80% liggen. Een hoge luchtvochtigheid kan problemen zoals meeldauw veroorzaken, terwijl een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en eventueel maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van een luchtbevochtiger.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is om de groei en gezondheid van de plant te optimaliseren. Regelmatig testen van de bodem pH en het aanpassen indien nodig, kan helpen om een ​​optimale groeiomgeving te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus gebruik de juiste hoeveelheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.