Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania

Phalaenopsis Multifl. typ

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en matig water geven is voldoende. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale bloei."

  Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Overbewatering kan leiden tot wortelrot, dus controleer altijd eerst of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om de plant op een plek te zetten waar het wat meer schaduw krijgt. De felle zon kan de bladeren van de plant verbranden en de bloei verminderen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht indirect en helder is.

  Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Kamerplanten hebben de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Hierdoor zorgen ze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania houdt van een standplaats tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen onder de 15 graden.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemstelen zijn die verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om schoon en scherp snoeigereedschap te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen. Het beste moment om te snoeien is na de bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant nat blijven. Laat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en licht vochtig wordt gehouden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet uitdroogt. Gebruik indien nodig speciale orchideeënpotgrond voor deze plantensoort.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig de plant te verpotten in verse potgrond.

  De plant heeft behoefte aan indirect zonlicht en regelmatig water geven, maar vermijd het laten staan van water op de bladeren. Geef de plant eens in de twee weken voeding voor bloeiende planten om de groei te bevorderen. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar met verse potgrond.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Let op dat je de bloemen en bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een plek met veel natuurlijk licht, zoals een vensterbank op het oosten of westen. Pas op met direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania houdt van een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er tevens voor dat de omgeving niet te droog of te vochtig is.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Catania gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze kamerplant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor orchideeën en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade aan de wortels te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.