Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Chambery

Phalaenopsis Multifl. typ

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef af en toe water. Het is belangrijk om de bloemen regelmatig te verwijderen zodra ze zijn uitgebloeid.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Chambery heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een locatie met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting van alle zijden.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Chambery heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Chambery houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten met indirect licht. Teveel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een warme plek in huis te zetten en regelmatig te besproeien. Het liefst staat de plant op een plek met een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren. Tijdens de bloei produceert de plant prachtige bloemen die langdurig kunnen blijven bloeien.

  Ja, kamerplanten, waaronder Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Chambery, staan erom bekend de lucht te zuiveren door giftige stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en water geven van kamerplanten zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het is aan te raden deze planten in huis te hebben voor een betere luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur biedt de ideale omstandigheden voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen te houden.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Chambery te snoeien. Eventuele dode bladeren kunnen worden verwijderd om de plant gezond te houden. Wanneer de bloei voorbij is, kunnen de uitgebloeide takken worden afgeknipt om nieuwe bloemen te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdroogt. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd kalkrijk water.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Anthura Chambery heeft specifieke behoeften als het gaat om potgrond. Het is aan te raden om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die licht en luchtig is. Vermijd zware grondsoorten zoals klei om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en dat overtollig water goed kan weglopen. Vermijd zware, compacte grondsoorten die de wortels kunnen verstikken.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best bij een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en vermijd dat de wortels in het water staan. Af en toe de bladeren afstoffen en de bloemtakken ondersteunen is voldoende voor een gezonde groei.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van de plant, kun je een zachte borstel of een vochtige doek gebruiken. Besproei de bladeren regelmatig met water om ze schoon te houden en voorkom dat er zich stof ophoopt. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft veel natuurlijk licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Het kan ook goed gedijen onder kunstlicht, zoals groeilampen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Vermijd tocht en direct zonlicht, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  De plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te kunnen gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat minimaal 60% is. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant prefereert een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan problemen veroorzaken in de groei en ontwikkeling van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale vloeibare kamerplantenmest of een meststof met een hoger stikstofgehalte. Matig bemesten is belangrijk om overbemesting te voorkomen en de wortels niet te beschadigen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.