Prosthechea cochleata Tarantula Yellow

Cambria orchidee?n overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Prosthechea cochleata Tarantula Yellow is een redelijk gemakkelijk te onderhouden kamerplant. Het vereist regelmatig water geven, indirect zonlicht en af en toe voeding. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Ja, de Prosthechea cochleata Tarantula Yellow heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige locatie, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plek met indirect zonlicht. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Prosthechea cochleata Tarantula Yellow houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te zorgen voor een constante temperatuur. Warmte bevordert de groei en bloei van deze plant.

  De "Tarantula Yellow" bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan tot twee maanden duren.

  Ja, kamerplanten zoals Prosthechea cochleata Tarantula Yellow hebben de mogelijkheid om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is echter belangrijk om de juiste plantensoorten te kiezen en voldoende planten in huis te hebben voor een merkbaar effect.

  Ja, de plant geeft de voorkeur aan een locatie met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er dus voor dat de plant op een geschikte plek staat met deze temperatuur.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen. Het is ook aan te raden om lange scheuten te knippen om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om eventuele infecties te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Geef de plant water aan de onderkant om te voorkomen dat er water op de bloemen terechtkomt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en dat overtollig water goed kan weglopen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De Prosthechea cochleata Tarantula Yellow heeft een lichte standplaats nodig, vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Voed de plant eens in de maand met speciale orchideeënvoeding.

  De plant kan worden schoongemaakt door stof voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en kan het beste gedijen bij een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Prosthechea cochleata Tarantula Yellow moet rond de 60-70% liggen. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig bij te sturen.

  Deze plant heeft regelmatig voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen en verminder de bemesting in de wintermaanden. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.