Begonia blad (Rex Grp) Caribbean Night

Begonia blad

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia blad (Rex Grp) Caribbean Night is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig.

  De plant heeft veel indirect licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg voor voldoende helderheid in de ruimte. Eventueel kan de plant ook gedijen bij kunstmatig licht van een lamp.

  De Begonia plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel bij blootstelling aan felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht of halfschaduw. Overmatige blootstelling aan de zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De Begonia blad (Rex Grp) Caribbean Night bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Begonia blad (Rex Grp) Caribbean Night is een luchtzuiverende plant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het blad van de plant absorbeert schadelijke stoffen en produceert zuurstof, waardoor de lucht gezuiverd wordt. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius en kan niet goed tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om het beste te gedijen.

 • Het is aan te raden om regelmatig dorre of vergeelde bladeren te verwijderen. Knip de bladeren dicht bij de stengel af met een scherpe schaar of snoeischaar. Snoei ook regelmatig lange scheuten om de plant compact en gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur, en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De plant vereist goed drainerende potgrond met een hoog organisch gehalte. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond vers te houden.

  De Begonia blad (Rex Grp) Caribbean Night gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in droge of te vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Af en toe de bladeren besproeien helpt bij het behouden van de luchtvochtigheid.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Sproei de bladeren af en toe met water om ze lekker fris te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam waar het voldoende licht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur licht per dag krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant ten goede komen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% wordt aanbevolen voor kamerplanten zoals deze. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Begonia blad (Rex Grp) Caribbean Night heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Meststoffen kunnen het beste worden toegediend tijdens de lente en zomermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.