Caladium lindenii Mint

Caladium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Caladiums zijn over het algemeen niet moeilijk in onderhoud en kunnen gedijen met regelmatig water geven en indirect zonlicht. Ze kunnen gevoelig zijn voor te veel water geven en moeten regelmatig worden bemest tijdens het groeiseizoen. Over het algemeen zijn ze een goede keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen.

  De Caladium lindenii Mint heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat overtollig water kan weglopen uit de pot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht of halfschaduw. Te felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Caladium lindenii Mint houdt van warmte en gedijt het beste in een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur niet onder de 18 graden Celsius zakt. Het is daarom aan te raden om de plant in een warme en lichte ruimte te plaatsen.

  De Caladium lindenii Mint bloeit meestal in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, Caladiums hebben de potentie om de luchtkwaliteit te verbeteren door het absorberen van schadelijke chemicaliën en het produceren van zuurstof. Het is echter belangrijk om te weten dat ze niet zo effectief zijn in het zuiveren van de lucht als sommige andere kamerplanten. Het plaatsen van meerdere planten in een ruimte kan de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme locatie te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet op een plek waar de temperatuur te laag kan worden.

 • Je hoeft de Caladium lindenii Mint niet te snoeien aangezien de bladeren vanzelf afsterven. Verwijder wel regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  De Caladium lindenii Mint houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten door.

  Kies voor een luchtige potgrond met veel humus en drainage om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Vermijd zware potgrond die te snel water vasthoudt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Een mix van potgrond voor kamerplanten en wat extra grof zand kan een goede optie zijn.

  De Caladium lindenii Mint gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige potgrondmix. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft van ongeveer 5,5 tot 6,5. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar laat de grond niet te drassig worden. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof of vuil van de bladeren afvegen met een zachte doek. Gebruik lauw water en een milde zeepoplossing om eventuele vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Caladium lindenii Mint heeft veel indirect licht nodig om te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, maar geen direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden, vooral in de winter wanneer de lucht droger is. Een luchtbevochtiger kan helpen om de gewenste luchtvochtigheid te behouden.

  De voorkeur van de plant is een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De Caladium lindenii Mint heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en ontwikkeling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.