Microgramma nitida Monkeyhill

Overig varens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef af en toe wat plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Pas de watergift aan op basis van de vochtigheid van de grond en de temperatuur in de ruimte.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plek met indirect licht. Te felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te plaatsen.

  Deze plant houdt van een warme omgeving en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen. Een constante warme omgeving zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden december tot en met maart. De bloei kan ongeveer 1 tot 2 maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in een kamer te verbeteren. Het kan schadelijke stoffen filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante en geschikte temperatuur te houden om de groei en gezondheid te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bladeren dicht bij de basis af te knippen met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en niet te dicht op andere planten staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de plant als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Besproei de bladeren af en toe met water op kamertemperatuur om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een hoge luchtigheid en vochtigheid. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar vermijd tegelijkertijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Een potgrondmix speciaal ontworpen voor kamerplanten is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te veel water vasthoudt. Regelmatig bemesten met meststof voor kamerplanten kan helpen bij een gezonde groei.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en bevochtig regelmatig de bladeren. Gebruik een voedingsrijke potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren zacht afnemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan de bladeren. Het regelmatig afstoffen van de bladeren houdt de plant gezond en stofvrij.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan felle zonnestralen, omdat dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is rond de 18-26 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet te koud staat en vermijd tochtige plekken. Een constante temperatuur is belangrijk voor een gezonde groei.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is hoog, tussen de 60% en 80%. Houd de luchtvochtigheid stabiel door regelmatig te sprayen met water en de plant bijvoorbeeld in de badkamer te plaatsen. Lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  De plant gedijt het beste in een lichtzure tot zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars voor zuurdere omstandigheden. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de plant.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenvoeding om de groei en gezondheid van de plant te ondersteunen. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststof.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.