Narcissus (Trumpet Grp) 'Big Deal'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, narcissen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en hebben regelmatige watergift nodig. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Big Deal' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Narcissus 'Big Deal' moet regelmatig worden bewaterd, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Pas de watergift aan op basis van de omgevingsomstandigheden en het seizoen.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Big Deal' houdt van een lichte plek, maar niet van direct zonlicht. Het wordt aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar het wel daglicht ontvangt, maar niet langdurig blootgesteld wordt aan felle zon. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloei verminderen.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Big Deal' houdt van warmte omdat het een kamerplant is en gedijt bij een constante binnentemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Het liefst staat de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Big Deal' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Narcissen behoren niet tot de groep van kamerplanten die bekend staan ​​om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve bloemen die binnen worden geteeld vanwege hun kleurrijke bloemen en aangename geur. Voor een luchtzuiverende plant kunt u beter kiezen voor andere kamerplanten zoals de Sanseveria of de Lepelplant.

  Ja, Narcissus bloeit het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden. Houd de plant weg van tocht en temperatuurschommelingen.

 • Na de bloei kunnen de bloemstelen van de plant worden afgeknipt tot aan de basis. Verwijder ook eventuele vergeelde bladeren om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt na het snoeien.

  De Narcissus plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om rotting van de bol te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en zand kan geschikt zijn voor deze kamerplant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te vochtig is. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef af en toe voeding voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant kan worden schoongemaakt door regelmatig stof af te nemen van de bladeren met een zachte doek of een zachte borstel. Indien nodig kunnen de bladeren worden besproeid met lauw water om stof en vuil van het bladoppervlak te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Big Deal' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Indirect zonlicht is ook geschikt voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 21°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Houd de plant op een plek met een constante temperatuur voor optimale groei.

  Narcissus (Trompetgroep) 'Big Deal' gedijt het best bij een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is om de optimale groei te bevorderen. Regelmatig besproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Narcissen prefereren neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. In een te zure bodem kunnen voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door de plant.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Big Deal' kan het beste worden bemest met een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten. Gebruik deze meststof ongeveer eens in de twee weken tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Vergeet niet om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.