Narcissus (Other Grp) 'Cornish Chuckles'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissus (Other Grp) 'Cornish Chuckles' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Ze hebben regelmatig water en indirect zonlicht nodig om te gedijen. Over het algemeen zijn ze gezond en kunnen ze goed groeien zonder al te veel moeite.

  Ja, Narcissen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet ze op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Ze zullen het niet goed doen in de schaduw.

  Narcissen moeten regelmatig water krijgen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de lente en zomer kan het nodig zijn om de plant wekelijks water te geven.

  "Narcissus (Other Grp) 'Cornish Chuckles' houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de groei belemmeren."

  Ja, Narcissus houdt van warmte en een lichte standplaats. Een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius is ideaal voor deze plant. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Narcissus (Other Grp) 'Cornish Chuckles' bloeit normaal gesproken in de maanden maart tot april en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Deze kamerplant brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis tijdens de lente.

  Ja, Narcissus planten zijn niet luchtzuiverend. De plant produceert zuurstof, maar heeft geen significant effect op de luchtkwaliteit in huis. Het wordt voornamelijk geteeld voor de mooie bloemen.

  Ja, Narcissen groeien het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten voor de beste resultaten.

 • Narcissen moeten worden gesnoeid zodra de bloemen zijn uitgebloeid. Verwijder de bloemstengel tot aan de basis. Laat het loof met rust om de bol te laten herstellen en nieuwe energie op te doen voor volgend jaar.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft, vooral tijdens de bloeiperiode. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Narcissus (Other Grp) 'Cornish Chuckles' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bewaterd, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Een potgrond met een lichte zuurgraad is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Kamerplanten hebben over het algemeen een gemiddelde tot hoge bodemkwaliteit nodig om goed te kunnen groeien.

  De Narcissus (Other Grp) 'Cornish Chuckles' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen worden afgeknipt.

  Het drogen van de bladeren en het verwijderen van dode bloemen helpt de plant er schoon uit te laten zien. Stof de bladeren af met een vochtige doek om ze helder te houden. Gebruik milde zeep en water om eventuele plagen te bestrijden.

  De Narcissus (Other Grp) 'Cornish Chuckles' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd felle middagzon. Een locatie met indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  Het beste temperatuurbereik voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40-60% liggen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel en rot, dus zorg voor voldoende ventilatie.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten zoals Narcissus (Other Grp) 'Cornish Chuckles' hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is ontworpen voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.