Dendrobium nobile 'Bouquet Purple Rain'

Dendrobium nobile

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Daarnaast kan af en toe wat plantenvoeding gegeven worden voor optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot zwakke groei en minder bloemen.

  Je moet de plant één keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door aan de grond te voelen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in helder indirect licht. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant kan verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen.

  De plant bloeit normaal gesproken in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en zorg die de plant ontvangt. Na de bloei kan de plant rusten voordat er opnieuw bloemen verschijnen.

  Ja, orchideeën in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van schadelijke stoffen in de lucht zoals formaldehyde en benzeen. Het is dus mogelijk dat deze plant ook luchtzuiverend is.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen die te laag of te hoog liggen kunnen de groei van de plant negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor deze plant.

 • Je kunt de plant snoeien door oude, verkleurde of beschadigde bloemen en stelen af te knippen met een schone schaar. Zorg ervoor dat je de snoeiwonden goed behandelt met een desinfectiemiddel om infecties te voorkomen. Probeer de plant niet te veel te snoeien, omdat dit de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt. Gebruik lauw water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om rotting te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant heeft een zorgvuldig samengestelde potgrond nodig die goed waterdoorlatend is en luchtig genoeg voor de wortels om te ademen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en de plant alleen water te geven wanneer de grond droog is. Het gebruik van een speciale orchideeënpotgrond kan gunstig zijn voor een goede groei en bloei.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Gebruik een mix van schors, kokosvezel en perliet voor een goede afwatering. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Indien de bladeren vies zijn, kun je ze voorzichtig wassen met lauw water. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken genoeg tijd heeft om op te drogen voordat je hem terugzet op zijn plek.

  De Dendrobium orchidee houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot weinig bloei en zwakke scheuten.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude temperaturen, dit kan de groei belemmeren. Houd de plant weg van tochtige plekken en temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet ongeveer tussen de 40% en 60% liggen. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten zoals de Dendrobium nobile 'Bouquet Purple Rain' ligt tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden om de gezondheid van de plant te garanderen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen.

  De plant heeft tijdens het groeiseizoen behoefte aan regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof voor orchideeën. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte in het voorjaar en een meststof met een hoger fosforgehalte in de herfst. Bemest de plant eens per maand en spoel de potgrond af en toe door met water om overtollige meststoffen te verwijderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.