Philodendron erubescens 'Pink Bikini'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Philodendron erubescens 'Pink Bikini' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in kamers met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant af en toe te voeden met plantenvoeding om de groei te bevorderen.

  Ja, de Philodendron erubescens 'Pink Bikini' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met helder indirect licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Te veel felle zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, Philodendron erubescens 'Pink Bikini' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat, vermijd tocht en koude temperaturen om optimale groei te behouden. Het is aan te raden om de plant in een warme kamer te plaatsen, zoals de woonkamer of keuken.

  De Philodendron erubescens 'Pink Bikini' bloeit meestal in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Philodendron erubescens 'Pink Bikini' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is dus een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en houdt de plant gezond. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, kun je regelmatig dode bladeren en verlepte bloemen verwijderen door te snoeien. Dit kun je het beste doen met scherpe, schone snoeischaar om beschadigingen te voorkomen. Snoei alleen wanneer nodig en vermijd overmatig snoeien om de plant niet te verzwakken.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral in de zomer. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang droog staat om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik een mix van potgrond met toegevoegde orchideeënschors voor optimale groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de groei van kamerplanten. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mengsel dat bestaat uit turf, compost en eventueel wat zand.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig door regelmatig water te geven en af en toe de bladeren te besproeien. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode is voldoende.

  Je kunt de bladeren van deze plant schoonmaken door ze af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Regelmatig afstoffen helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een goede luchtcirculatie.

  De Philodendron erubescens 'Pink Bikini' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor helder, indirect licht om de plant gezond te houden. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiresultaten.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt over het algemeen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij verwarmingsbronnen staat, dit kan de bladeren beschadigen. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 50% en 60%. Zorg voor een constante luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of gebruik van een luchtbevochtiger. Een te droge lucht kan leiden tot droge bladranden of bruine bladeren.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars of meststoffen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor de gezondheid en groei van deze plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en andere problemen, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.