Cymbidium Hutchings

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en gedijt goed bij een gematigde lichtinval en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen en om de juiste temperatuur en luchtvochtigheid te handhaven. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voeden met speciale orchideeënmest.

  Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om ze in de buurt van een raam te plaatsen waar ze voldoende natuurlijk licht kunnen krijgen. Zorg ervoor dat ze niet direct en te langdurig worden blootgesteld aan fel zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om een goede groei en bloei te bevorderen. Temperaturen onder de 15°C kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant bloeit meestal in de wintermaanden, van december tot februari. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren. Het is een populaire kamerplant vanwege de prachtige bloemen.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een uitstekende keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, deze plant voelt zich het prettigst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen buiten dit bereik. Plaats de plant op een plek waar deze ideale temperatuur heerst.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, behalve het verwijderen van dode of beschadigde bladeren. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en eventuele ongezonde delen te verwijderen. Pas op dat je niet te veel bladeren tegelijkertijd verwijdert, om de plant niet te veel stress te bezorgen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond speciaal ontworpen voor orchideeën. Gebruik nooit gewone potgrond omdat deze te vochtig kan worden. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is voor een goede groei van de plant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende luchtig is en niet te vochtig wordt. Een mix van schors, perliet en veenmos kan geschikt zijn voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant om de paar weken plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte plumeau of zachte vochtige doek. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan de bladeren. Het regelmatig schoonhouden van de plant zorgt voor een gezonde groei en uitstraling.

  De plant moet worden geplaatst op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Het is ideaal om de plant te voorzien van helder, indirect zonlicht. De plant kan goed gedijen in een kamer met veel natuurlijk licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren. Zorg ervoor dat de plant op een tochtvrije plek staat en beschermd is tegen temperatuurschommelingen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 50% en 70%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig vernevelen met water helpen. Plaats de plant ook niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt over het algemeen als optimaal beschouwd voor kamerplanten.

  De plant heeft in het groeiseizoen eens in de twee weken een lichte bemesting nodig. Gebruik een speciale orchideeënbemesting voor optimale groei en bloei. Pas op dat er niet te veel mest wordt gegeven, dit kan de plant beschadigen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.