Cymbidium 'Fido'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Cymbidium 'Fido' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in een gematigde omgeving met voldoende licht en water. Het regelmatig bemesten en het voorkomen van tocht zijn belangrijk voor een gezonde groei."

  Ja, Cymbidium orchideeën hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Ze doen het het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt, om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de waterbehoefte iets lager liggen.

  'Cymbidium' houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is dus beter om de plant te beschermen tegen felle zon.

  'Cymbidium 'Fido' houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur van 18-24 graden Celsius. Te veel direct zonlicht kan echter schadelijk zijn, dus het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt."

  De Cymbidium orchidee bloeit meestal in de wintermaanden, van november tot en met maart. De bloei kan gemiddeld zo'n 8 tot 12 weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Het is belangrijk om regelmatig voor voldoende ventilatie te zorgen in de ruimte waar de plant staat. De luchtzuiverende eigenschappen kunnen per plantensoort verschillen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor de beste groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden.

 • Het is niet nodig om een Cymbidium te snoeien, laat de bloemstengels en bladeren natuurlijk afsterven. Verwijder alleen dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Zorg voor een goede luchtcirculatie rond de plant om schimmel en ziektes te voorkomen.

  De Cymbidium 'Fido' heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant alleen water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Cymbidium 'Fido' groeit het beste in een luchtige potgrond die goed water doorlaat en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Een lichte en goed gedraineerde potgrond is ideaal voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze orchidee is een goed doorlatende potgrond met veel luchtige structuur, zoals een mengsel van veenmos, schors en perliet. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt en regelmatig wordt bemest om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de wortels van de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat is. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken voeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afdeppen met een zachte doek of een plumeau. Als er vuil of vlekken op de bladeren zitten, kunt u deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken, zodat de plant goed kan ademen en nieuwe groei kan stimuleren.

  De Cymbidium orchidee houdt van helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende daglicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. De plant gedijt het best bij een constante temperatuur.

  Kamerplanten zoals deze gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Een hogere luchtvochtigheid kan helpen om bladverdamping te verminderen, terwijl een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren. Het regelmatig besproeien van de plant kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten zoals Cymbidium 'Fido' gedijen goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen voor kamerplanten. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor deze plantensoort.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.