Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee is niet groenblijvend. Het is een plant die bloeit in het voorjaar en in de zomer. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst in de winter.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder -10 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en een plekje in de halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee heeft gemiddeld zo'n 20 cm ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de groeisnelheid en grootte van de plant in volwassen staat.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee groeit het beste in de halfschaduw tot volle schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon, vooral in de middaguren. Zorg voor voldoende vochtige grond om de groei te optimaliseren.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water te geven. Over het algemeen kan de plant 1-2 keer per week water nodig hebben.

  Ja, Primula's staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen door hun nectarrijke bloemen. Deze plant trekt dus zeker vlinders en bijen aan in de tuin.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor verschillende insecten. De variatie in plantensoorten in de tuin zorgt voor een gezonde en diverse leefomgeving voor verschillende dieren.

  De Primula bloeit gewoonlijk in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan beter gedijen in de halfschaduw of schaduw en verdraagt geen direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen de volle zon. Zorg voor een plekje in de tuin waar de plant voldoende licht, maar geen direct zonlicht krijgt.

  Nee, de Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en moet vermeden worden als voedselbron. Het kan schadelijke effecten hebben als het wordt ingenomen.

  Ja, planten kunnen geluidsdempend werken doordat ze geluidsgolven absorberen en zorgen voor een rustige omgeving. Het effect is echter beperkt en hangt af van onder andere de dichtheid en grootte van de bladeren. Planten kunnen wel bijdragen aan een aangenamere leefomgeving.

 • Je kunt de verwelkte bloemen van deze plant regelmatig verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Eventueel kun je de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en stevigheid te behouden. Verwijder ook eventueel beschadigde of dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Primula PomPom Lilac Picotee heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg voor een mix van potgrond en scherp zand om de kans op wortelrot te verkleinen. Regelmatig water geven en bemesten is belangrijk voor een gezonde groei van deze tuingrond.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan halen om gezond te blijven.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zo worden de wortels beschermd tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op bevriezing te verkleinen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Plaats de plant op een plek met halfschaduw voor optimale groei.

  Voor Tuinplanten zoals Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee is het aan te raden om in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen, zoals compost of mestkorrels. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant, maar niet direct tegen de stengels of bladeren aan. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus houd je aan de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststoffen.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te mulchen met een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch helpt vocht vast te houden, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen indien nodig.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Primula (Acaulis Grp) PomPom Lilac Picotee kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Ook kunt u regelmatig controleren op bladluizen en deze handmatig verwijderen. Tenslotte kunt u preventief gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.