Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula's zijn over het algemeen geen groenblijvende planten. Ze zijn meestal bladverliezend en rusten in de wintermaanden. Het is daarom belangrijk om ze goed te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot -20°C en kan dus in de winter buiten blijven staan. De plant kan goed tegen koude temperaturen en zal in het voorjaar weer gaan bloeien. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime is over het algemeen een makkelijke plant om te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het niet veel speciale zorg nodig. Het kan goed gedijen in de tuin en vergt weinig extra aandacht.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime heeft gemiddeld ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en om te voorkomen dat het andere planten verstikt. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime groeit het beste in de halfschaduw tot volle schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven, maar direct zonlicht kan het blad verbranden. Zorg voor een beschutte plek met wat indirect licht voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met uw vinger te voelen of een vochtmeter te gebruiken.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun felle kleur en geur. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken. Het is belangrijk voor de bestuiving en gezondheid van de planten in de tuin.

  Ja, primula's zijn goede tuinplanten voor biodiversiteit, omdat ze insecten aantrekken en bijdragen aan de bestuiving van andere planten. Door het toevoegen van primula's aan je tuin, draag je bij aan een gezonde en diverse plantenwereld.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime bloeit meestal van maart tot en met mei en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Deze plant prefereert een plek met lichte schaduw tot halfschaduw en kan verbranden als hij te lang in de volle zon staat. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij wat beschutting krijgt tegen de felle zon. De plant zal het beste groeien en bloeien op een plek met voldoende licht, maar niet direct in de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen vanwege de dichte bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Dit zorgt voor een rustiger en aangenamer geluidsklimaat in de tuin. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemen zijn die moeten worden verwijderd. Over het algemeen behoudt de Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime zijn vorm en grootte zonder snoei. Als er toch gesnoeid moet worden, doe dit dan na de bloei in het voorjaar.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de planten 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de kans hebben om te drogen voordat de avond valt.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime groeit het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg voor een voedzame potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat is, omdat dit de wortels kan beschadigen.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime doet het goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime staat graag op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor humusrijke en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst in de winter door deze af te dekken met bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan het helpen om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte plek.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig afgestorven bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Primula hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Verminder de bemesting in de herfst en winter wanneer de groei vertraagt.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met een laag mulch. Mulch zorgt voor een gezonde bodem en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Daarnaast helpt mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Lime geeft de voorkeur aan een zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge pH-waarde kan de groei van de plant belemmeren en de bloei verminderen. Het is aanbevolen om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met zure meststoffen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op eventuele plagen. Insecticiden of zeepwater kunnen worden gebruikt om insecten te bestrijden. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voorkom overbewatering om schimmel en rot te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.