Primula (Acaulis Grp) PomPom Neon Violet

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) PomPom Neon Violet is niet groenblijvend. Het is een plant die in de lente en zomer bloeit en in de winter zijn bladeren verliest. Het wordt daarom beschouwd als een vaste plant die niet groenblijvend is.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze plant kan prima overwinteren in de tuin.

  Ja, de Primula PomPom Neon Violet is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zolang hij voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Snoei dode bladeren regelmatig af voor een gezonde groei.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Neon Violet heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plaats de Primula in een goed gedraineerde en vochtige bodem.

  Deze plant groeit het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen de bloemen minder goed tot hun recht komen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Neon Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn opvallende bloemen en nectarrijke bloesems. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken. Het kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, Primula's trekken bijen aan vanwege hun bloemen en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen ze ook vogels aantrekken die op zoek zijn naar insecten. Zorg ervoor dat de plant op een geschikte plek staat en dat de natuur zijn gang kan gaan.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Neon Violet bloeit vanaf maart tot en met mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 weken.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Neon Violet kan beter in de halfschaduw staan en niet in de volle zon. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Kies daarom een plekje in de tuin waar de plant beschut staat tegen de felle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en niet geschikt voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te eten. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt ingenomen.

  Ja, planten in het algemeen kunnen geluid enigszins dempen door geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen. Het effect is echter minimaal en hangt af van verschillende factoren zoals de grootte en dichtheid van de bladeren. Over het algemeen zijn planten met grote, dichte bladeren beter in staat om geluid te dempen.

 • In het najaar kan dode bloemen en bladeren worden weggeknipt om de plant gezond te houden. Het snoeien kan gedaan worden met een scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen. Zorg ervoor dat er voldoende groeipunten overblijven voor de volgende bloeiperiode.

  De Primula (Acaulis Grp) PomPom Neon Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en plaats de plant op een plek met voldoende licht. Het regelmatig bemesten van de potgrond helpt de plant gezond te houden.

  Een goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals Primula (Acaulis Grp) PomPom Neon Violet is vochtig maar goed doorlatend, humusrijk en licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het regelmatig toevoegen van compost of organische mest kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Primula PomPom Neon Violet heeft een voorkeur voor een standplaats in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Deze plant gedijt goed in borders, plantenbakken en hanging baskets.

  Tijdens de winter hebben tuinplanten zoals deze bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bereikt worden door de plant te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Ook is het belangrijk om de plant te beschermen tegen sterke wind en overmatig vocht.

  De Primula Acaulis Grp PomPom Neon Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat met voldoende licht en bescherm hem tegen felle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft een gemiddelde behoefte aan voedingsstoffen en kan bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gebruikt.

  Mulchen is belangrijk bij het kweken van tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers om de plant te beschermen in de winter. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant zit om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft het liefst een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost of turf kan helpen om de zuurgraad van de bodem te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of roofdieren zoals lieveheersbeestjes. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie om schimmel en rot te voorkomen. Controleer regelmatig de planten op ongedierte en verwijder deze indien nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.