Grevillea 'Fireworks'

Grevillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Grevillea 'Fireworks' is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen, wat zorgt voor kleur en structuur in de tuin. Het is daarom een mooie toevoeging aan het assortiment van tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te planten op een beschutte plek.

  Ja, de Grevillea Fireworks is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Deze tuinplant is goed bestand tegen droogte en heeft geen speciale behoeften qua voeding of snoeien. Het is een sterke plant die goed gedijt in diverse tuinomstandigheden.

  Grevillea 'Fireworks' heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien, dus het is aan te raden om hem een paar vierkante meters in de tuin te geven. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te bloeien. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om hem gezond te houden en zijn groei onder controle te houden.

  Nee, Grevillea 'Fireworks' groeit het beste in de volle zon. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft om goed te kunnen gedijen. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk verminderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet in een plas water blijft staan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit. Grevillea 'Fireworks' heeft zeer decoratieve bloemen die deze bestuivende insecten aantrekken.

  De Grevillea plant trekt vogels en insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren en helpt bij het bevorderen van het ecosysteem. Met zijn bloemen en bladeren voegt de plant ook diversiteit toe aan de flora in de tuin.

  De plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft zelfs veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven in periodes van felle zon. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant Grevillea 'Fireworks' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn prachtige bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  De Grevillea 'Fireworks' is niet geluidsdempend.

 • Tuinplanten dienen regelmatig gesnoeid te worden om hun vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder eventuele uitlopers om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om na de bloei te snoeien om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond constant vochtig is.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Het is aan te raden om in het voorjaar wat meststoffen toe te voegen om de groei te bevorderen.

  De bodem waarin de plant groeit, dient goed doorlatend en licht zuur tot neutraal te zijn. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een goede structuur. Vermijd zware, natte grond en zorg voor een goede drainage om problemen te voorkomen.

  Deze plant heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om Tuinplanten te beschermen tegen strenge vorst en kou. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met een laag stro of bladeren, of door een speciale winterhoes over de plant te plaatsen. Ook is het belangrijk om de plant niet te snoeien in de winter, omdat dit de kans op vorstschade vergroot.

  Deze tuinplant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig snoeien is belangrijk om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Het is raadzaam om de plant goed water te geven tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben in het algemeen behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is aan te raden voor tuinplanten, omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg dat de stam of de kroon niet bedekt wordt om rotten te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Grevillea 'Fireworks' is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor deze plantensoort. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  - Controleer regelmatig op bladluizen en spint, vooral tijdens warme periodes. - Gebruik een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie om ongedierte te behandelen. - Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroom heeft om de kans op ongedierte te verminderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.