Grevillea lanigera 'Winter Wonder'

Grevillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat hij zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, omdat het hele jaar door kleur geeft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. De plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Ja, de Grevillea lanigera 'Winter Wonder' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig snoei en is droogtetolerant. Het gedijt goed in goed doorlatende grond en zonnige locaties.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 1 tot 1,5 meter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant gezond kan groeien en bloeien. Houd rekening met eventuele buren of andere planten in de omgeving.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Grevillea lanigera 'Winter Wonder' plant heeft een gemiddelde waterbehoefte en heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden om uitdroging te voorkomen. Let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een uitstekende keuze om biodiversiteit aan te trekken in de tuin.

  Ja, Grevillea lanigera 'Winter Wonder' trekt nuttige insecten aan en biedt beschutting en voedsel voor vogels. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan bijdragen aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan de late zomer. De bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij hoge temperaturen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien het mogelijk giftig kan zijn. Het wordt beter gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, Grevillea lanigera 'Winter Wonder' heeft de eigenschap geluiden en geluidstrillingen te dempen. Deze eigenschap maakt de plant ideaal voor het creëren van een rustige en vredige tuinomgeving.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om de dode of beschadigde takken regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar met behulp van scherpe snoeischaar om de groei te stimuleren. Vermijd zware snoei, omdat dit de bloei van de plant kan beïnvloeden.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  Voor de potgrond van deze tuinplant is het het beste om gebruik te maken van een goed doorlatende mix, bijvoorbeeld een mengsel van potgrond en grof zand. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant wordt geplant voldoende drainagegaten heeft om te voorkomen dat de wortels van de plant te nat worden. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven.

  Goede drainage is essentieel voor de bodem waar de plant groeit. De bodem moet voedzaam en goed doorlatend zijn. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem in orde is voor optimale groei.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich goed kan ontwikkelen.

  De plant heeft bescherming nodig tijdens de winter, vooral als de temperaturen dalen onder -5°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen met een mulchlaag van bladeren of stro en eventueel een beschermhoes of -doek te gebruiken. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind om vorstschade te voorkomen.

  De plant vraagt weinig onderhoud en is redelijk winterhard. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten met een speciale universele meststof voor bloeiende planten. Geef de plant in het voorjaar en zomer regelmatig mest voor een gezonde groei en bloei. Let op dat je niet te veel meststoffen gebruikt om de plant niet te overbemesten.

  Mulch kan worden aangebracht rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de temperatuur van de grond te reguleren en de wortels te beschermen tegen kou. Het is belangrijk om de mulch laag niet tegen de stam van de plant aan te brengen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Grevillea lanigera 'Winter Wonder' gedijt het beste in een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond blijft. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De plant is gevoelig voor luizen, bladluizen en spintmijten. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten worden ingezet. Regelmatige inspectie van de plant helpt om eventuele plagen snel te herkennen en te bestrijden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.