Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Josina Elisabeth'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke en duurzame plant die weinig problemen zal opleveren.

  Ja, Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Josina Elisabeth' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant dus op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren verbranden.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Josina Elisabeth' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in water blijft staan. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Josina Elisabeth' houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Direct zonlicht kan de bloemen beschadigen en verbranding op de bladeren veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, Narcissus houdt van een warme omgeving en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zo blijft hij gezond en bloeit hij optimaal.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Na de bloei is het belangrijk om de plant te laten rusten en voldoende water te geven.

  Ja, Narcissus planten hebben geen luchtzuiverende eigenschappen en zijn voornamelijk decoratieve planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een zonnige plek te zetten voor optimale groei. Zorg er ook voor dat de plant niet giftig is voor huisdieren en kinderen.

  Ja, Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Josina Elisabeth' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

 • De uitgebloeide bloemen kunnen worden afgeknipt om de plant er netjes uit te laten zien en om energie te besparen. Laat het blad en de stengels van de plant met rust, zodat de voedingsstoffen worden opgeslagen voor het volgende bloeiseizoen. Snoei de plant niet te vroeg, maar wacht tot het blad en de stengels volledig zijn uitgeput.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten indrogen. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat een goede afwatering heeft.

  Deze plant heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een mengsel van compost, zand en turf voor de beste resultaten.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Josina Elisabeth' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge bodems om de optimale groei van de plant te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar voorkom dat de wortels in een te natte bodem staan. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen en zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de energie naar de groei van de plant te laten gaan.

  Je kunt de bladeren en bloemen van deze plant regelmatig stofvrij maken met een zachte doek. Af en toe kun je de bladeren ook voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

  De Narcissus 'Josina Elisabeth' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Narcissus gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou, dit kan de groei en bloei beïnvloeden. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht om te voorkomen dat de bladeren verbranden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat, maar vermijd ook te veel vocht om schimmelvorming te voorkomen. Regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Josina Elisabeth' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Narcissus planten hebben weinig voedingsstoffen nodig en kunnen gedijen op normale potgrond. Het is voldoende om ze eenmaal per jaar in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.