Narcissus (Large-cupped Grp) 'Peaches and Cream'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Narcissus plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, en hij zal goed gedijen. Snoei de uitgebloeide bloemen af om de plant gezond te houden.

  Ja, Narcissus planten hebben veel natuurlijk licht nodig om te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bloemen kan beschadigen.

  De Narcissus plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Narcissus houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te felle zon kan de bladeren en bloemen beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te plaatsen.

  Ja, Narcissus houdt van warme temperaturen en voelt zich het beste bij gematigde tot warme omstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt en beschermd wordt tegen tocht en kou. Vergeet niet regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  De Narcissus bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, narcissen kunnen de lucht in huis zuiveren door giftige stoffen te absorberen en zuurstof vrij te geven. Ze helpen de luchtkwaliteit te verbeteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Planten in het algemeen hebben deze luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de Narcissus (Large-cupped Grp) 'Peaches and Cream' gedijt het beste op een plek met een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een locatie te plaatsen waar de temperatuur niet te veel schommelt. Het is aan te raden om de plant uit de directe tocht te houden.

 • Je hoeft de dode bloemen van de narcis niet te verwijderen, maar het kan de plant er mooier uit laten zien. Na de bloei kun je de bladeren laten verwelken voordat je ze verwijdert. Snoei de bladeren niet te vroeg, want ze geven voedingsstoffen af aan de bol voor het volgende seizoen.

  Kamerplanten zoals de Narcissus hebben regelmatig water nodig. Geef water zodra de grond droog aanvoelt, maar zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. In de winter mag de plant minder water krijgen.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Peaches and Cream' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien en gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Narcissus (Large-cupped Grp) 'Peaches and Cream' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Narcis is een gemakkelijke plant om te onderhouden en heeft weinig zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt en bemest deze af en toe. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Om uw kamerplant schoon te maken, kunt u een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Gebruik voor hardnekkig vuil een vochtige doek om de bladeren voorzichtig af te nemen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang vochtig blijft om schimmelvorming te voorkomen.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Peaches and Cream' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor een Narcissus (Large-cupped Grp) 'Peaches and Cream' is tussen de 10 en 18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van warmtebronnen zoals radiatoren. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperatuurschommelingen ondergaat.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Narcissus (Large-cupped Grp) 'Peaches and Cream' moet tussen de 40% en 60% liggen voor optimale groei. Zorg voor voldoende vochtige lucht door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en uitdroging van de plant.

  Een optimale zuurgraad voor kamerplanten is tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Zuurminnende planten gedijen goed in een pH van 5 tot 6. Kalkminnende planten geven de voorkeur aan een pH van 6,5 tot 7,5.

  De Narcissus 'Peaches and Cream' kan het beste worden bemest met een algemene meststof voor kamerplanten. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig te voeden om gezonde groei en bloei te stimuleren. Houd daarbij de dosering volgens de instructies op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.