Anemone coronaria

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Anemone coronaria is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en zomer.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het enige waar je op moet letten is voldoende water geven en regelmatig bemesten voor optimale bloei. Het is een sterke en veerkrachtige plant die geen speciale zorg vereist.

  De Anemone coronaria heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden voor optimale ontwikkeling. In een gemiddelde tuin kunnen de planten het beste op ongeveer 20 cm afstand van elkaar geplant worden.

  Anemone coronaria groeit het best op een zonnige locatie, hoewel het ook kan gedijen in halfschaduw. Te veel schaduw kan echter de bloei beïnvloeden en de groei vertragen. Het is daarom aan te raden om het gedeeltelijk in de schaduw te planten.

  Anemone coronaria heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is het beste om de grond gelijkmatig vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Anemone coronaria is vlinder- en bijenlokkend en kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het trekt deze bestuivers aan door zijn nectar en kleurrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving. Daarnaast kan het dienen als voedselbron voor bepaalde dieren en zorgt het voor diversiteit in de tuin.

  Anemone coronaria bloeit van maart tot juni en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 weken. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar, zoals rood, blauw, roze en wit.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme dagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de Anemone coronaria is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Nee, de Anemone coronaria is niet geluidsdempend. Deze plant heeft voornamelijk decoratieve en esthetische doeleinden in de tuin.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemresten om de plant gezond te houden. Let op dat de plant in rust blijft tijdens de wintermaanden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd dat de plant in een plas water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Voor de Anemone coronaria is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, zodat overtollig water kan weglopen. Zorg voor een lichtvochtige bodem en voeg indien nodig wat extra compost of meststof toe voor voedingsstoffen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar opnieuw te verpotten met verse potgrond.

  Anemone coronaria gedijt het beste in goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te drassig. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Vermijd te zure grond, aangezien de plant een neutrale tot licht zure pH-waarde verkiest.

  Anemone coronaria gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant kan worden geplant in borders, perken en zelfs potten op het terras.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft voedingsstoffen nodig om goed te groeien en bloeien. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig organische meststoffen toe te voegen. Zorg ervoor dat de meststoffen de juiste balans hebben tussen stikstof, fosfor en kalium.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met een laag mulch om de grond vochtig, koel en onkruidvrij te houden. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro en moet elk jaar vernieuwd worden om de optimale groei van de plant te bevorderen. Het mulchen van deze plant kan bijdragen aan de gezondheid en schoonheid van de tuin.

  Anemone coronaria gedijt goed in neutrale tot licht zure bodems. Een PH-waarde tussen de 6.5 en 7.5 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Om ervoor te zorgen dat de plant vrij blijft van ongedierte, is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, slakken en rupsen. Hierbij kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals lieveheersbeestjes en nematoden, worden ingezet. Het is ook aan te raden om de planten goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groeiomgeving om zo de kans op plagen te minimaliseren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.