Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Flame

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum Indicum Groep is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, uit de directe zon. Het is ook raadzaam om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Ja, Chrysanten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Vermijd te felle zonnestralen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Flame heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt van veel licht, maar is gevoelig voor felle zon. Het is beter om hem niet bloot te stellen aan direct zonlicht. Plaats hem op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei.

  Ja, de Chrysanthemum Flowerpops Abbey Flame houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, bij voorkeur in een kamer met een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Te veel kou kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Flame bloeit meestal van september tot en met november. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Chrysanthemum plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om een optimale groei te garanderen. Plaats de plant bij voorkeur niet in de buurt van tocht of centrale verwarming.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren weg om de plant er netjes uit te laten zien. Gebruik scherpe snoeischaar om beschadiging van de plant te voorkomen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Geef matig water, vooral tijdens de bloeiperiode. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat de plant in een laagje water staat.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Flame gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Een mengsel van potgrond en wat extra vermiculiet kan helpen bij de drainage en luchtigheid van de grond.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Flame gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd dat de plant met zijn wortels in water blijft staan. Regelmatig bemesten kan de groei en bloei van de plant ten goede komen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef tijdens de groeiperiode regelmatig voeding voor bloeiende planten.

  De bladeren van deze Kamerplant kunnen af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Af en toe een warme douche kan helpen om eventuele insecten te verwijderen. Verwijder dode bloemen regelmatig om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom in een kamer met een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Vermijd extreme hitte of kou, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zou idealiter tussen de 50% en 60% moeten liggen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien of het plaatsen van een luchtbevochtiger helpen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren om een optimale groeiomgeving voor de plant te behouden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Flame gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten is aan te raden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.