Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, en snoei regelmatig om de groei te bevorderen. Deze plant gedijt goed binnenshuis met de juiste verzorging.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een heldere plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien kan helpen om de groei gelijkmatig te houden.

  Kamerplanten zoals de Chrysanthemum hebben meestal één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je weer water geeft.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow houdt van veel licht, maar kan beter niet in direct fel zonlicht staan. Een lichte standplaats met wat ochtend- of avondzon is ideaal voor deze plant. Let op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, de Kamerplanten zoals Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow houden van warmte en gedijen goed bij een constante kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht te houden om gezond te blijven. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow bloeit meestal in de maanden september en oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, chrysanten behoren tot de planten die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Deze planten kunnen helpen om de lucht in je huis schoner te maken.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en lichte plek staat. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude temperaturen.

 • In maart kun je de plant tot de helft terugsnoeien om een compactere groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Gebruik een scherpe snoeischaar om beschadiging van de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant altijd op een plek te zetten waar het voldoende licht en lucht krijgt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Vermijd compacte en verdichte grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een langere levensduur.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen met een vochtige doek. Gebruik lauw water om de bladeren schoon te maken en voorkom dat er water op de bloemen komt. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig en moet op een plek staan met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt. Zet hem bijvoorbeeld dicht bij een raam op het oosten of westen.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur draagt bij aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals de Chrysanthemum hebben een gemiddelde luchtvochtigheid van 40-60% nodig. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey Yellow gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Te veel mest kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met de dosering.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.