Narcissus (Other Grp) 'Toto'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Narcissus (Other Grp) 'Toto' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende water en een lichte standplaats.

  Ja, de narcis heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet hem daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Het liefst staat hij in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Narcissus (Other Grp) 'Toto' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Narcissus (Other Grp) 'Toto' houdt van een lichte, zonnige standplaats, maar vermijd de felle middagzon. Het is belangrijk om de plant goed te laten wennen aan direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is raadzaam om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Ja, Narcissus (Other Grp) 'Toto' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Zet de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Gebruik een vochtige, goed doorlatende potgrond voor optimale groei.

  De Narcis bloeit in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Het is een populaire bloem vanwege de vrolijke uitstraling en de aangename geur.

  Narcissus planten hebben geen luchtzuiverende eigenschappen, maar ze kunnen wel zorgen voor een verbetering van de luchtkwaliteit door het produceren van zuurstof tijdens de fotosynthese. Het regelmatig verzorgen en water geven van de plant kan ook helpen om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren.

  Ja, Narcissus houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zijn ideaal voor de groei en bloei van de plant. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te warm of te koud is.

 • De uitgebloeide bloemen mogen worden verwijderd door ze af te knippen met een scherpe snoeischaar. Het is belangrijk om het blad met rust te laten, zodat de plant energie kan opslaan voor het volgende groeiseizoen. Na de bloei kan de plant worden teruggeplant in de volle grond voor verdere groei.

  Water geven aan deze plant is belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar geef ook niet te veel water om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode van de plant.

  De Narcis Toto gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om de plant regelmatig voeding te geven om te zorgen voor een gezonde groei.

  De Narcissus (Other Grp) 'Toto' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat zodat de plant goed kan groeien.

  Zorg ervoor dat de grond van de plant altijd vochtig is, maar niet te nat. Plaats de plant op een locatie met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om de opbouw van vuil te voorkomen. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  De Narcissus (Other Grp) 'Toto' heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te gedijen en bloeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Narcissus plant heeft een voorkeur voor een gematigde tot koele omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en direct zonlicht te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar het overdag tussen de 15-22 graden Celsius is en 's nachts iets koeler.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg er dus voor dat de lucht niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om een gezonde groei te bevorderen.

  Kamerplanten zoals Narcissen hebben tijdens de groeiperiode eens per maand bemesting nodig. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.