Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey is makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen voor optimale groei. Het is een sterke en gezonde kamerplant die weinig problemen veroorzaakt.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek worden geplaatst waar hij indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter kan de plant met wat minder water toe.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals voor een raam op het oosten of westen.

  Ja, de plant houdt van warmte en geniet van een plekje in de zon. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om ervoor te zorgen dat hij goed groeit en bloeit. Zorg er wel voor dat hij voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey bloeit meestal in de maanden september tot en met november. De bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, Chrysanten hebben de mogelijkheid om lucht te zuiveren doordat ze schadelijke stoffen uit de lucht kunnen opnemen. Het is echter niet de meest effectieve luchtzuiverende plant. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur consistent is en niet te veel schommelt. Houd de plant weg van tocht en direct zonlicht.

 • De Chrysanthemum plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en/of na de bloei voor een optimale groei.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Een goede potgrond voor kamerplanten heeft een luchtige structuur en goede drainage om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vernieuwen of te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te nat worden om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant kan af en toe stofvrij gemaakt worden door voorzichtig met een vochtige doek over de bladeren te wrijven. Vermijd hierbij dat water op de bloemen terechtkomt om schade te voorkomen. Regelmatig de bladeren besproeien met water zorgt voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van het blad te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur niet onder de 15°C daalt. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Zorg voor een goed geventileerde ruimte om schimmelgroei te voorkomen. Regelmatig besproeien van de bladeren kan ook helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen de 6.0 en 7.0 te houden voor een optimale groei en bloei. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen.

  Deze kamerplant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet om in de winter de bemesting te verminderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.