Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Midnight Red

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Midnight Red is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Zorg er wel voor dat de plant niet teveel direct zonlicht krijgt.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De Chrysanthemum Indicum, ook wel bekend als de Indische Chrysant, heeft regelmatig water nodig. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel profiteren van helder indirect licht. Plaats de plant dus niet recht voor een raam met felle zonnestralen. Geef de plant een plekje met wat schaduw om te voorkomen dat de bladeren verbranden.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Midnight Red houdt van warmte en gedijt het best in een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om een optimale groei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende vocht krijgt en niet te veel direct zonlicht ontvangt.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september en oktober en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Midnight Red is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Deze plant helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht zoals benzeen en formaldehyde. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zorgt voor optimale luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen. Laat de bovenlaag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Midnight Red heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te bemesten. Zorg ervoor dat de plant niet te natte voeten krijgt, om wortelrot te voorkomen.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water zodat de grond vochtig blijft. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant kan af en toe afgedaan worden met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik milde zeepoplossing om eventuele plagen weg te wassen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plaats met veel indirect zonlicht worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6-8 uur per dag licht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht, deze planten gedijen het beste bij een constante en gematigde temperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij verwarmingsbronnen staat om uitdroging te voorkomen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht, dit kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Midnight Red gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten met een universele kamerplantenmeststof. Dit kan tijdens het groeiseizoen ongeveer om de twee weken plaatsvinden. Zorg ervoor dat de plant tijdens de rustperiode minder meststoffen krijgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.