Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en een lichte standplaats nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar hij direct of indirect zonlicht ontvangt. Vermijd donkere hoeken in de kamer om de plant gezond te houden.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer daarom regelmatig of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van helder licht, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om deze plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden om optimale groei te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal vanaf eind augustus tot begin november en de bloei kan 4 tot 6 weken duren.

  Ja, chrysanten zijn planten die bekend staan als luchtzuiverend en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en omzetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. In deze temperatuur voelt de plant zich comfortabel en kan hij optimaal groeien en bloeien. Zorg dus voor een warme en zonnige standplaats voor deze kamerplant.

 • Om de plant gezond te houden, is het aanbevolen om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen door ze af te knippen met een scherpe snoeischaar. Snoei ook de dode, beschadigde of zieke bladeren en takken weg om de groei te bevorderen. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar of na de bloeiperiode.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot die voldoende drainagegaten heeft om overtollig water weg te laten lopen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. Zorg voor een bodem die rijk is aan voedingsstoffen voor optimale groei. Vermijd zware of compacte grond en zorg voor regelmatige bemesting om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en mag niet uitdrogen. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder verdorde bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren.

  De plant kan stofvrij gemaakt worden door voorzichtig af te stoffen met een zachte borstel of doek. Eventuele bruine of dode bladeren kunnen worden verwijderd en de plant kan af en toe besproeid worden met lauw water om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag goed belicht wordt. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  Deze kamerplant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15-23°C. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van koude tocht of warmtebronnen staat om optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op tekenen van stress bij extreme temperaturen.

  Chrysanten houden van een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Vernevel de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops Abbey gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond of meststoffen. Het handhaven van de juiste pH-waarde helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Gebruik een vloeibare meststof zoals een universele plantenvoeding en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.