Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops in pot

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops in pot is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Het is een sterke plant die lang kan bloeien bij de juiste verzorging.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops in pot heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond en pas de frequentie van het water geven aan op basis van de behoeften van de plant.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan verbranden in felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt, bijvoorbeeld achter een gordijn of op een vensterbank die niet direct op de zon gericht is. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Chrysanthemum houdt van warmte en heeft een ideale temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet op tochtige plekken staat.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) bloeit meestal in de maanden oktober en november. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Chrysanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit te verbeteren in een binnenruimte. Het is dus een goede keuze als kamerplant voor een schoner binnenklimaat.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops in pot staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te warme of te koude temperaturen.

 • Het is aan te raden de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Knip de stengels tot halverwege af na de bloei voor een compacte groei. Verwijder ook eventuele beschadigde of dode bladeren regelmatig.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond een beetje opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water in de pot blijft staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg voor regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Een voedzame potgrond met toegevoegde meststof zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Het is belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond van hoge kwaliteit voor deze plant. De bodem moet voldoende vochtig worden gehouden, maar mag niet te nat zijn. Voeg bij het planten eventueel wat extra organische meststoffen toe voor een optimale groei.

  Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Je kunt de bladeren van de plant afvegen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Voor een grondige reiniging kun je de plant onder de douche zetten of afspoelen met lauwwarm water. Zorg ervoor dat de plant goed kan drogen voordat je hem terugzet op zijn plek.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Flowerpops in pot heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  De Chrysanthemum heeft een gemiddelde kamertemperatuur nodig, tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen. De plant gedijt het beste bij een normale kamerluchtvochtigheid.

  De Chrysanthemum houdt van een gematigde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de wintermaanden. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de potgrond niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de groei van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Voor een goede groei en bloei van kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Pas de bemesting aan op basis van de behoeften van de plant en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.