Tulipa (Double Early Grp) 'Foxtrot'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Tulipa (Double Early Grp) 'Foxtrot' is makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig verzorging nodig en kunnen goed gedijen binnenshuis. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een zonnige plek te zetten.

  Tulpen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Ze kunnen echter ook gedijen bij indirect licht.

  De Tulipa (Double Early Grp) 'Foxtrot' heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef de plant in de lente en zomer ongeveer 1-2 keer per week water, en in de herfst en winter minder frequent, ongeveer 1 keer per week.

  De Tulipa (Double Early Grp) 'Foxtrot' houdt van een lichte plek, maar niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar deze indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloemen laten verwelken.

  Tulipa (Double Early Grp) 'Foxtrot' houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Overwinteren op een koele, maar vorstvrije plek is ideaal voor deze plant.

  Tulipa (Double Early Grp) 'Foxtrot' bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken.

  Tulpen zijn niet bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze zijn voornamelijk decoratieve bloemen die binnen en buiten worden gekweekt. In tegenstelling tot sommige kamerplanten die bekend staan om hun luchtzuiverende eigenschappen, is de tulp daar niet een van.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, omdat dit de groei negatief kan beïnvloeden. Zorg voor een aangename en constante temperatuur voor optimale groei.

 • De uitgebloeide bloemen van de Tulipa 'Foxtrot' kunnen worden verwijderd, maar snoeien is verder niet nodig. De stelen kunnen na het verwijderen van de bloemen worden afgeknipt tot de grond. Het verwijderen van dode bladeren en stelen kan de plant gezond houden en zorgen voor een betere groei.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat er geen water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen. Geef tijdens de groeiperiode iets meer water dan tijdens de rustperiode.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft. Gebruik een pot met een drainagegat om overtollig water af te voeren.

  Deze plant heeft een goed doorlatende bodem nodig met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest. Vermijd natte voeten om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of borstel. Het is ook mogelijk om de bladeren af en toe met lauw water te besproeien om ze fris te houden. Overmatig water geven kan leiden tot schimmelvorming, dus zorg ervoor dat de plant niet te nat staat.

  Tulpen groeien het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. Plaats de plant niet direct voor een raam met felle zon om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  Kamerplanten, waaronder Tulipa (Double Early Grp) 'Foxtrot', hebben een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de plant.

  De grond moet licht zuur tot neutraal zijn met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 voor een optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te testen en indien nodig aanpassingen te doen om de juiste zuurgraad te behouden. Kamerplanten zoals deze hebben specifieke behoeften en een goede bodemkwaliteit is essentieel voor een gezonde groei.

  Deze plant kan het beste worden bemest met een algemene meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof om de voedingsstoffen goed op te nemen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.