Aeschynanthus 'Green Star'

Aeschynanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Regelmatig bemesten en af en toe snoeien zal de plant gelukkig houden.

  Ja, de plant heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de wintermaanden kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel blootstelling aan de felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude luchtstromen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en beschutte plek staat.

  De Aeschynanthus 'Green Star' bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, een plek tussen de 15 en 25 graden is ideaal voor mij. Ik gedij goed bij deze temperatuur en voel me het beste op mijn gemak. Zorg ervoor dat mijn omgeving niet te warm of te koud is.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar als je wilt kun je dode of beschadigde bladeren verwijderen. Gebruik een scherpe schaar of snoeischaar en zorg ervoor dat de plant niet te veel stress ervaart. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voordat de groeiperiode begint.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

  Voor de Aeschynanthus 'Green Star' is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten om de juiste voedingsstoffen te bieden. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit voor deze kamerplant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan organisch materiaal en gebruik een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten of meng gewone potgrond met veenmos of schors.

  Aeschynanthus 'Green Star' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de twee weken plantenvoeding tijdens het groeiseizoen voor een optimale groei.

  Het is aan te raden om de bladeren van de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen. Voor een glanzende uitstraling kun je de bladeren af en toe voorzichtig afnemen met een doek die is bevochtigd met melk.

  De plant gedijt het best bij helder, indirect licht. Plaats hem niet in direct zonlicht, maar zorg voor voldoende lichtinval. Een plekje bij het raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte locatie in huis.

  Kamerplanten zoals deze hebben de voorkeur voor een hoge luchtvochtigheid. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om dit te behouden. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioners of verwarmingsbronnen om uitdroging te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Aeschynanthus 'Green Star' is licht zuur tot neutraal. De plant groeit het beste in een bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van vloeibare meststof. Geef de planten tijdens het groeiseizoen maandelijks mest en in de winter eens per twee maanden. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, volg daarom de instructies op de verpakking van de meststof.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.