Muscari 'Marleen'

Muscari

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is heel gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en zonlicht nodig en groeit goed in verschillende soorten grond. Perfect voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Zet hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Ongeveer 6 uur per dag is ideaal.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant geen droge wortels krijgt.

  De Muscari 'Marleen' houdt niet van felle zon en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Muscari 'Marleen' houdt van warmte en voelt zich het beste op een plek met een gemiddelde kamertemperatuur van 18-22 °C. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Het is aanbevolen om de plant weg te houden van koude ramen of deuren.

  De Muscari 'Marleen' bloeit in de maanden maart en april. De bloei kan tot zo'n 3 weken duren.

  Ja, deze plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en helpt schadelijke stoffen in de lucht af te breken. Het is dus een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden.

 • Je hoeft de plant niet te snoeien. Laat de bladeren en bloemen na de bloei verdorren en knip ze dan pas af. Verwijder eventuele dode of beschadigde bladeren gedurende het hele jaar.

  De Muscari 'Marleen' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Muscari 'Marleen' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur kwalitatieve potgrond geschikt voor kamerplanten.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd zware kleigrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet uitdroogt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen bij een gemiddelde kamertemperatuur en lichtinval. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Af en toe voeren met plantenvoeding kan de groei bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen van de bladeren van deze plant. Dit kan gedaan worden met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De plant heeft veel indirect licht nodig en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een bleke kleur en minder bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid nodig die tussen de 40% en 60% ligt. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en een verminderde groei. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien met water helpen.

  De Muscari 'Marleen' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Muscari 'Marleen' heeft geen specifieke bemesting nodig. Het is voldoende om een keer per maand een algemene kamerplantenmeststof te geven. Zorg ervoor dat de plant niet te veel meststoffen krijgt, dit kan leiden tot schade aan de wortels.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.