Dianthus Oscar Antique Pink

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad kan in de winter afvallen en in het voorjaar weer terug groeien. Het is een winterharde tuinplant die goed gedijt in de zon of halfschaduw.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  Ja, de Dianthus Oscar Antique Pink is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Deze plant vereist regelmatig water geven en bloeit het beste in de volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Voor een Tuinplant zoals deze, is het belangrijk om ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte tussen elke plant te laten. Zo krijgt elke plant voldoende licht, lucht en voedingsstoffen om goed te groeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien.

  De Dianthus Oscar Antique Pink groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan minder goed gedijen in de schaduwrijke omgeving. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar deze voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. Als de plant in de schaduw wordt geplaatst, kan dit de groei belemmeren en de bloei verminderen.

  Dianthus Oscar Antique Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is goed om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Over het algemeen is het voldoende om de plant een- tot tweemaal per week water te geven.

  Ja, Dianthus planten staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun geur en nectarrijke bloemen. De bloemen trekken deze bestuivers aan en dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een vlindervriendelijke tuin.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze bijen, vlinders en andere nuttige insecten aantrekken met hun bloemen en nectar. Hierdoor kunnen ze helpen bij de bestuiving van andere planten en het behoud van een gezonde ecosysteem in de tuin.

  De "Dianthus Oscar Antique Pink" bloeit van mei tot en met september en de bloei kan tot wel 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Dianthus Oscar Antique Pink kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm en zonnig is. De plant kan ook goed groeien in lichtjes schaduwrijke plekken.

  Nee, de bloemen van de Dianthus Oscar Antique Pink zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin in te nemen zonder zeker te weten dat ze veilig zijn voor consumptie. Het is altijd aan te raden om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de dichte bladeren en stengels. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Over het algemeen wordt de plant meer gewaardeerd om zijn bloemen en geur dan om zijn geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder oude bloemen en dunne takken om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om in het voorjaar ook wat oude bladeren weg te knippen voor een frisse uitstraling.

  De Tuinplant "Dianthus Oscar Antique Pink" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Het is beter om diep en minder vaak water te geven dan regelmatig oppervlakkig.

  De Dianthus Oscar Antique Pink gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig is, maar niet te drassig. Het regelmatig controleren en eventueel bijmesten van de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd zware kleigrond. Eventueel kan het toevoegen van organisch materiaal de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Dianthus Oscar Antique Pink heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Deze tuinplant groeit het beste in goed doorlatende grond. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of dennentakken rond de basis te leggen. Ook kan een beschermhoes gebruikt worden om de plant tegen de kou te beschermen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens de wintermaanden om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Plant de Dianthus op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om ze tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en de zomer, en zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch. Mulch helpt vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch.

  De plant vereist een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op eventuele insecten. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater worden gebruikt. Ook helpt het om de planten gezond en goed verzorgd te houden, zodat ze beter bestand zijn tegen plagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.