Viola (Cornuta Grp) Evo Mini Mixmasters Milan

Viola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen tijdens de wintermaanden. Het is een meerjarige plant die elk jaar opnieuw bloeit in het voorjaar en de zomer. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan het beste worden geplant op een beschutte plek in de tuin.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini Mixmasters Milan kan goed gedijen in de tuin en zal weinig problemen veroorzaken.

  De plant heeft ongeveer 15-20 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elke plant zodat ze goed kunnen ademen en groeien. Het is belangrijk om de planten regelmatig te snoeien om ze gezond en compact te houden.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en minder bloemen produceren. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  De Viola heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grondsoort. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze helpen de natuur in balans te houden en zorgen voor een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten dieren en insecten. Het aanplanten van diverse soorten tuinplanten draagt bij aan een gevarieerd ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en de bloei kan tot wel 8 weken duren. Het is een vrolijke toevoeging aan de tuin in het voorjaar.

  Deze plant kan het beste groeien in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en is niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen doordat de bladeren geluidstrillingen kunnen absorberen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Deze plant hoeft niet per se gesnoeid te worden, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Als de plant te groot wordt, kan deze na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini Mixmasters Milan groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor een licht vochtige grond en vermijd dat de wortels te nat worden. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem vochtig te houden.

  Deze plant groeit het beste op een plek met een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bloemen en bladeren te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig, zoals een laag mulch of bladeren rond de basis om de wortels tegen vorst te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt, vooral tijdens droge periodes in de winter. Eventueel kunt u de plant ook bedekken met een speciale winterhoes voor extra bescherming.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van een te natte grond. Plaats hem op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vooral in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen kan helpen bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemkwaliteit rondom tuinplanten. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers, bladeren of compost om de wortels van de plant te beschermen en de algehele gezondheid te bevorderen. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-8 cm dik en houd de mulch weg van de stengels van de plant om rotten te voorkomen.

  De Tuinplanten groep waar de plant toe behoort, gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld compost of speciale meststoffen. Een juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze viola, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het planten van afweerplanten, het aanbrengen van mulch om vocht te reguleren en het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunt u ook overwegen om gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen of andere milieuvriendelijke methoden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte en snel actie te ondernemen om schade aan de plant te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.