Dianthus Aura

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus Aura is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in het voorjaar en de zomer.

  Dianthus Aura is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen. Dianthus Aura is geschikt om in de tuin te planten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en oude bloemen te verwijderen. De plant groeit het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige plek.

  Dianthus Aura heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Plant ze ongeveer 15 tot 20 centimeter uit elkaar voor optimale groei. Houd rekening met de grootte van de plant wanneer ze volgroeid is om voldoende ruimte te bieden.

  De Dianthus Aura groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen gedijen. In de schaduw zal de groei van de plant belemmerd worden.

  Dianthus Aura heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is beter om met regelmaat kleine hoeveelheden water te geven dan in één keer veel water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en heldere bloemkleuren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om biodiversiteit aan te trekken en te ondersteunen. Plant deze bloemen in de buurt van andere nectarrijke planten om nog meer vlinders en bijen aan te trekken.

  Ja, Dianthus Aura trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in vormen, kleuren en texturen, waardoor de tuin aantrekkelijk wordt voor verschillende soorten dieren. Tot slot kan Dianthus Aura ook dienen als schuilplaats of voedselbron voor kleine dieren zoals vogels en egels.

  Dianthus Aura bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan wel tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen.

  Nee, de Dianthus Aura is niet eetbaar en wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft bepaalde geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige en ontspannen sfeer te creëren in de tuin. De plant kan dus een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden tot net boven de grond om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemstengels. Het is aan te raden om dit in het voorjaar te doen, voordat de plant opnieuw gaat groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te drassig worden. Het is het beste om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de kans krijgen om droog te worden voordat de avond valt.

  De Dianthus Aura heeft vruchtbare, goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  Dianthus Aura gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei.

  De Dianthus Aura gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Deze plant houdt van goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de standplaats voldoende luchtig is en niet te vochtig.

  In de winter kan het nodig zijn om grind of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen als bescherming tegen vorst. Daarnaast is het verstandig om de plant te isoleren met een laag stro of doek tijdens koudere periodes. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan sterke wind en vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en gezondheid te behouden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om elk voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Gebruik bij voorkeur een speciale meststof voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om te voorkomen dat de planten gaan overbloeien.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar laat geen mulch direct tegen de stam liggen.

  Voor de Dianthus Aura is een neutrale tot licht zure bodem ideaal. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, trips en spint. Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door natuurlijke vijanden aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Mocht de plaag te groot worden, dan kunnen insecticiden op basis van bijvoorbeeld pyrethrum worden ingezet.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.