Androsace

Androsace

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege zijn groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Androsace is een plant die in de winter goed bestand is tegen lage temperaturen.

  Ja, Androsace planten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben wat extra aandacht nodig als het gaat om water geven en de standplaats, maar over het algemeen zijn ze niet veeleisend in onderhoud. Ze groeien goed in borders of rotstuinen en gedijen goed in zonnige plekken met goed doorlatende grond.

  De Androsace plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft ruimte nodig om zich uit te kunnen spreiden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de planten is zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot hun volle potentieel. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten ervan.

  Ja, de Androsace plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het gedijt goed onder bomen en struiken waar het wat minder zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1 tot 2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine bloemen die nectar produceren. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van deze insecten.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bloemen biedt voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast kan het ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren en als voedselbron voor vogels. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de biodiversiteit helpen bevorderen.

  Androsace bloeit meestal in de maanden april tot en met juni, afhankelijk van het specifieke type. De bloeiperiode van Androsace kan variëren van enkele weken tot een paar maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Androsace is over het algemeen bestand tegen warme temperaturen en bloeit goed in de volle zon.

  Nee, Androsace is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als eetbaar en veilig bekend staan.

  Androsace planten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die vooral gebruikt worden in rotstuinen. Er zijn andere planten die meer geluid kunnen absorberen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren. Je kunt de plant na de bloei licht terugknippen om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is en een licht zure tot neutrale pH heeft. Het is ook aan te raden om regelmatig te bemesten met speciale meststoffen voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Androsace gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en eventueel te verbeteren met organisch materiaal zoals compost.

  Androsace heeft een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te vochtige of te natte omstandigheden. De plant gedijt goed in rotstuinen, borderbeplantingen of in potten op het terras.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Bedek de plant met bladeren, stro of een beschermhoes om hem te beschermen tegen de kou. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet in goed doorlatende grond worden geplant. Snoei dode bloemen regelmatig af om de groei te bevorderen. Plant op een zonnige plek voor optimale bloei.

  Tuinplanten zoals Androsace hebben over het algemeen weinig bemesting nodig. Een keer per jaar een laag organische meststof is vaak voldoende om de plant gezond te houden. Te veel bemesting kan leiden tot een te snelle groei en verzwakking van de plant.

  Mulch beschermt de grond rondom de plant tegen uitdroging en onkruidgroei, en zorgt voor een stabiele temperatuur. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, bladeren of stro, en wordt in het voorjaar aangebracht voor optimale groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te controleren en te vernieuwen.

  Androsace gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Het regelmatig testen van de bodem pH en het eventueel aanpassen met meststoffen of organisch materiaal kan helpen bij het creëren van de ideale groeiomstandigheden voor Androsace.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan je gebruik maken van milieuvriendelijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en afwasmiddel. Het regelmatig controleren en verwijderen van eventueel aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast kan het planten van companion plants zoals goudsbloemen of lavendel ook bijdragen aan het afweren van ongedierte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.