Bellis in pot

Bellis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Bellis is niet groenblijvend. Het verliest zijn bloemen en bladeren in de winter. Deze plant is meer eenjarig en zal zichzelf niet elk jaar opnieuw laten zien.

  De plant is winterhard tot circa -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst binnen te zetten of te beschermen met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt, en bemest deze af en toe voor optimale groei. Het is een stevige en sterke plant die goed gedijt in verschillende tuinomgevingen.

  Voor tuinplanten van dit type wordt over het algemeen aanbevolen om een pot te kiezen met een diameter van minstens 15-20 cm. Zorg er ook voor dat de pot voldoende drainagegaten heeft en gebruik kwalitatieve potgrond met goede voedingsstoffen. Geef de plant voldoende ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is mogelijk dat de plant in de schaduw langzamer groeit en minder bloemen produceert. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat staan om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, de plant Bellis draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. Planten in potten kunnen ook helpen om ruimte te bieden aan diverse plantensoorten in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te verzorgen zodat deze gezond blijft en bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

  Bellis bloeit normaal gesproken in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  De Bellis plant houdt van een plekje in de volle zon, maar kan ook gedijen in halfschaduw. Zorg wel dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen kan de plant goed tegen de volle zon.

  De bloemen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan salades of als eetbare garnering worden gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant biologisch is geteeld en geen chemicaliën bevat voordat deze wordt gegeten. Het wordt aanbevolen om de bloemen met mate te consumeren.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen geluid absorberen en daardoor een beperkte geluidsreductie bieden. Echter, de mate van geluidsdemping is beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het planten van meerdere planten bij elkaar kan het geluidsniveau verder verminderen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit kan eenvoudig met een scherpe snoeischaar. Daarnaast is het goed om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef in de zomer wat vaker water dan in de winter.

  Gebruik voor deze plant een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Zorg voor voldoende drainagegaten in de pot om overtollig water af te voeren. Verpot de plant indien nodig om de wortels ruimte te geven om te groeien.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Een luchtige bodemstructuur helpt om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten en het controleren van de vochtigheid van de grond is aan te raden.

  De plant moet geplaatst worden op een zonnige tot halfbeschaduwde locatie. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Beschermt de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de pot op een beschutte plek te zetten, bijvoorbeeld tegen een muur. Ook kan een laag stro of noppenfolie rond de pot worden geplaatst om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Water geven kan ook helpen om de plant gezond te houden tijdens de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Tot slot kan de plant in het voorjaar en najaar worden bijgemest met universele meststoffen voor een gezonde groei.

  Om de bloei en groei van deze plant te stimuleren, is het raadzaam om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten gedurende het groeiseizoen.

  Mulchen is belangrijk bij het kweken van tuinplanten in potten, het helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het houdt de wortels koel en beschermt ze tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost als mulch.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei van tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede balans in de bodem zorgt voor gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij een plant zoals Bellis in pot, kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt zoals het regelmatig controleren van de bladeren en het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet tegen bijvoorbeeld bladluizen of spint. Zorg voor een gezonde groeiomgeving voor de plant om ongedierte te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.