Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' is een vrij gemakkelijke plant om te onderhouden. Hij heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en snoei uitgebloeide bloemen weg voor een langere bloeiperiode.

  Ja, Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Pas wel op met direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat is. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Voel altijd eerst aan de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de wortels verdrinken.

  De Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met helder, indirect licht worden geplaatst. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden en de bloemen laten verwelken. Plaats de plant daarom op een plek met matig licht en vermijd direct zonlicht.

  Ja, Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 15-25°C. Een warme omgeving zorgt voor een optimale groei en bloei van deze plant. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de zon staat om verbranding te voorkomen.

  De Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' is een bolgewas en staat bekend om zijn mooie bloemen. Helaas heeft deze plant geen luchtzuiverende eigenschappen.

  De Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant voelt zich het meest comfortabel op deze temperatuur. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen om het beste resultaat te behalen.

 • Narcissen moeten na de bloei niet worden afgeknipt, maar laat het loof verwelken en afsterven voor het verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen terugkeren naar de bol voor een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen. Knip het verdorde loof pas af wanneer het helemaal is vergeeld.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten een beetje opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik een mix van potgrond en grof zand voor optimale drainage. Ververs de potgrond elk jaar voor de beste groeiresultaten.

  De Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te voorzien van organisch materiaal om de voedingsstoffen op peil te houden. Zorg er ook voor dat de bodem voldoende luchtig is en niet te compact, om de wortels gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Plaats de plant op een lichte plek uit direct zonlicht en bemest deze eens in de twee weken tijdens de bloeiperiode. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. De bloemstelen kunnen worden afgeknipt zodra de bloemen zijn uitgebloeid om de plant er netjes uit te laten zien. Gebruik een zachte borstel om eventueel vuil van de bloemen te verwijderen.

  De Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' heeft behoefte aan een lichte standplaats met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 10-15 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel en niet te warm is. Vermijd blootstelling aan tocht en extreme temperaturen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten, inclusief Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings', dient gematigd te zijn. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht, maar vermijd ook te veel vocht om schimmel te voorkomen. Regelmatig besproeien kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Narcissus 'Ice Wings' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  De Narcissus (Triandrus Grp) 'Ice Wings' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene bloeibemesting voor kamerplanten om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de plant niet te overbemesten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.