Narcissus (Large-cupped Grp) 'Bright Corsage'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissen zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze hebben regelmatig water, een zonnige locatie en af en toe bemesting nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de bloembollen na de bloei te laten rusten zodat ze elk jaar bloeien.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Bright Corsage' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek waar hij dagelijks minstens 6 uur direct zonlicht krijgt. Overweeg om de plant dicht bij een raam op het zuiden te plaatsen voor voldoende licht.

  Water geven aan Narcissus (Large-cupped Grp) 'Bright Corsage' twee keer per week is voldoende. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Kamerplanten zoals Narcissus 'Bright Corsage' geven de voorkeur aan helder, indirect licht en vermijden direct zonlicht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  De Narcissus houdt van warmte en heeft een voorkeur voor temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen waar hij voldoende licht krijgt. Te veel direct zonlicht kan echter schadelijk zijn voor de plant, dus zorg voor een goede balans.

  Deze Narcissus bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Narcissus planten zijn niet luchtzuiverend omdat ze geen bladeren hebben om CO2 op te nemen en zuurstof af te geven. Ze zijn voornamelijk decoratief en geven kleur aan de ruimte waarin ze worden geplaatst.

  Ja, Narcissen gedijen het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Narcissen moeten na de bloei niet worden gesnoeid, omdat de bladeren de energie uit de zon halen om volgend jaar te bloeien. Verwijder alleen dode bladeren en bloemstelen voor een nette uitstraling. Laat de rest van de plant met rust om zo het beste resultaat te behalen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Vernevel af en toe water op de bladeren om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Narcissus (Large-cupped Grp) 'Bright Corsage' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe wat meststof voor bloeiende planten toe voor optimale groei.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Bright Corsage' gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plant.

  De Narcis heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond in de volle zon. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant energie te laten steken in nieuwe groei.

  De plant kan worden schoongemaakt door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het besproeien van de bloemen met water om schade te voorkomen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  De plant vereist helder, indirect licht om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige groei aan alle kanten.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Bright Corsage' gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15-25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, dit kan de groei belemmeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en verwarmingsbronnen te houden.

  Kamerplanten zoals Narcissus hebben een luchtvochtigheid nodig tussen de 40-60%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien met water helpen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, wat kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Bright Corsage' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten hebben niet veel bemesting nodig, maar kunnen in het voorjaar en de zomer profiteren van een lichte voeding om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.