Phalaenopsis Floriclone Forever Young

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze orchidee is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en af en toe water te geven. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens de bloeiperiode.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het noorden of oosten voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis orchideeën geven de voorkeur aan indirect licht en vermijden direct zonlicht. Felle zonnestralen kunnen schade aan de bladeren veroorzaken en leiden tot verbranding. Het is daarom het beste om ze op een beschutte plek te plaatsen, zoals bij een raam met een gordijn ervoor.

  De plant houdt van warmte en een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht en temperatuurschommelingen. Zorg voor een lichte plek zonder direct zonlicht.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden. Tijdens de bloeiperiode produceert de plant prachtige en kleurrijke bloemen.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren. Kamerplanten zoals deze kunnen giftige stoffen uit de lucht filteren en zo zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan bijdragen aan optimale luchtzuiveringseffecten.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te hoge of te lage temperaturen kunnen stress veroorzaken en de groei belemmeren. Let op dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Je hoeft de Phalaenopsis Floriclone Forever Young niet te snoeien. Het is belangrijk om dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Indien de wortels te lang worden, kunnen deze eventueel worden bijgesnoeid.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang in het water blijven staan. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant in de winter minder water te geven dan in de zomer.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een speciale orchideeënpotgrond die luchtig is en zorgt voor een goede afwatering. Ververs de potgrond om de paar jaar om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende grond met veel lucht en vocht. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur is en rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid en de plant alleen water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De plant dient op een lichte plek te staan, maar niet in direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig door regelmatig water te geven, maar let op dat er geen laag water onderin de pot blijft staan. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding voor orchideeën tijdens de groeiperiode.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Gebruik een vochtige doek om eventuele vuil van de bladeren te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De "Phalaenopsis Floriclone Forever Young" heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het helder is, maar niet te warm. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen temperatuurschommelingen ervaart en vermijd tocht. Plaats de plant op een plek met een constante, gematigde temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze orchidee moet tussen de 40-60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  De Phalaenopsis orchideeën geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH kan nuttig zijn om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten zoals "Phalaenopsis Floriclone Forever Young" hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor orchideeën en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant alleen meststoffen als deze in actieve groei is, normaal gesproken in het voorjaar en de zomer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.