Phalaenopsis Floriclone Tambourine Girl

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis orchidee is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed bij indirect zonlicht. Het is belangrijk om de juiste potgrond en vochtigheid te behouden voor een gezonde groei.

  Ja, de Phalaenopsis orchidee houdt van helder maar indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij veel daglicht kan ontvangen, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Phalaenopsis orchidee heeft ongeveer eens in de 7-10 dagen water nodig. Het is belangrijk om de wortels niet constant nat te houden, maar ze wel regelmatig te voorzien van water. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  De Phalaenopsis Floriclone Tambourine Girl houdt niet van direct zonlicht en moet op een plek staan met indirect licht. Het is dus beter om deze plant uit de felle zon te houden. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet direct voor het raam.

  Ja, de Phalaenopsis Orchidee houdt van warmte en kan het beste gedijen bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om gezond te blijven. Het zorgen voor een constante en warme omgeving is essentieel voor de groei en bloei van de plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode kan tot wel 2 à 3 maanden duren.

  Ja, de Phalaenopsis Orchidee is een kamerplant die de lucht zuivert door schadelijke stoffen op te nemen en te filteren. Ze helpen de lucht in huis gezonder te maken en zorgen voor een beter binnenklimaat. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant bevordert zijn luchtzuiverende werking.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en voorkomt schade door extreme temperaturen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Floriclone Tambourine Girl te snoeien, omdat deze plant geen regelmatige snoei nodig heeft. Eventueel kunnen dode bloemen of bladeren worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken bij het snoeien van de plant.

  De Phalaenopsis Floriclone Tambourine Girl heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant nat blijven staan. Geef de plant water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  Deze kamerplant gedijt het beste in een lichte potgrond die goed gedraineerd is. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een luchtige potgrond met goede vochtopname is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en eventueel bij te mesten om de groei van de plant te bevorderen.

  De plant dient op een lichte, maar niet te zonnige plek te staan en regelmatig water te krijgen. Het is belangrijk om de plant eens in de 1-2 weken voeding te geven en de wortels niet langdurig in water te laten staan. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan de plant voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen schoon te maken om de gezondheid van de plant te behouden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die de plant kunnen beschadigen.

  De Phalaenopsis Floriclone Tambourine Girl heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur op een vensterbank op het oosten of westen. In de winter kan extra verlichting nodig zijn om de groei te stimuleren.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze orchidee moet tussen de 40-60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de plant, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de optimale luchtvochtigheid te behouden.

  De Phalaenopsis Orchidee heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt over het algemeen aanbevolen voor deze kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een speciale meststof voor orchideeën en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.