Phalaenopsis Multifloratypes Floriclone Spoiler Alert

Phalaenopsis Multifl. typ

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige wat deze plant nodig heeft is regelmatig water geven en een lichte standplaats. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de Phalaenopsis Multiflora heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Phalaenopsis orchidee heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten licht droog is. Geef de plant ongeveer één keer per week water, afhankelijk van de omstandigheden in uw huis.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Een lichte plek met wat schaduw is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan bijvoorbeeld tocht of extreme kou. Het is belangrijk dat de plant op een warme en lichte plek staat om goed te kunnen groeien.

  Deze plant bloeit meestal in de wintermaanden, van november tot maart. De bloeiperiode kan tot wel 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, Phalaenopsis multifloratypes staan bekend om hun vermogen om de lucht in huis te zuiveren door giftige stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof tijdens het proces van fotosynthese. Het is een luchtzuiverende kamerplant en draagt bij aan een gezondere leefomgeving binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante kamertemperatuur te behouden voor een gezonde groei. Zorg dus voor een stabiele omgevingstemperatuur.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstengels van de Phalaenopsis Multifloratypes Floriclone Spoiler Alert snoeien tot aan de basis. Hierdoor zal de plant weer energie kunnen steken in nieuwe bloemstengels. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om beschadigingen te minimaliseren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Water geven in de ochtend is vaak het beste moment.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die licht en luchtig is. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De bodemkwaliteit voor de Phalaenopsis Multifloratypes Floriclone Spoiler Alert moet goed doorlatend zijn en een lichtzure pH hebben. Gebruik een speciale orchideeëngrond of meng potgrond met orchideeënschors. Het is belangrijk dat de plant voldoende lucht krijgt bij de wortels en dat overtollig water goed kan weglopen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant om de paar weken wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Deze plant kan stof op zijn bladeren verzamelen, dus af en toe afstoffen met een zachte doek kan helpen om de bladeren schoon te houden. Gebruik lauwwarm water om eventuele vuil van de bladeren te verwijderen, vermijd te veel water op de bloemen. Pas op met chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Floriclone Spoiler Alert heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet de hele dag direct zonlicht krijgt, dit kan verbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals de Phalaenopsis Multifloratypes Floriclone Spoiler Alert gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de winter wanneer de verwarming aanstaat. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals de "Phalaenopsis Multifloratypes Floriclone Spoiler Alert" ligt tussen de 5,5 en 6,5 op een schaal van 0 tot 14. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze kamerplant is het aan te raden om tijdens de groeiperiode regelmatig vloeibare mest te geven, zoals speciale orchideeënvoeding. Let op dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt om wortelverbranding te voorkomen. In de wintermaanden kun je de bemesting verminderen of tijdelijk stopzetten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.