Philodendron scandens 'Lemon Lime'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed gedijen in lichte tot matig lichte omgevingen. Regelmatig stof afnemen van de bladeren is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de Philodendron scandens 'Lemon Lime' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Philodendron scandens 'Lemon Lime' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de hoeveelheid zonlicht die de plant krijgt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels te langdurig in water staan. Vergeet niet om regelmatig de bladeren van de plant te besproeien voor een gezonde groei.

  Deze plant houdt niet van fel zonlicht en doet het het best op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te zetten waar het licht niet te fel is.

  Ja, de Philodendron scandens 'Lemon Lime' houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Philodendron scandens 'Lemon Lime' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een kamerplant die schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht kan verwijderen. Het zorgt voor een schoner en gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor hem. Als het te koud of te warm is, kan dat invloed hebben op zijn groei en gezondheid.

 • Om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren, kun je de Philodendron scandens 'Lemon Lime' regelmatig snoeien. Verwijder dode of zieke bladeren met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat je de snoeiwonden netjes afknipt om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, de grond mag licht vochtig zijn. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Check regelmatig met je vinger of de grond nog vochtig aanvoelt.

  Voor de Philodendron scandens 'Lemon Lime' is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Het gebruik van een pH-neutrale potgrond is ook aan te raden voor een optimale groei van de plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Af en toe de bladeren reinigen met een vochtige doek helpt de luchtstroom te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je gebruik maken van een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Gebruik een mild reinigingsmiddel vermengd met water om eventuele vlekken voorzichtig weg te vegen. Vergeet niet de bladeren regelmatig te controleren op eventuele insectenplagen.

  De Philodendron scandens 'Lemon Lime' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en zijn kleur te behouden. Plaats de plant bij voorkeur in een ruimte met helder, indirect licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 27 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Blootstelling aan tocht moet worden vermeden.

  Kamerplanten zoals Philodendron scandens 'Lemon Lime' gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Probeer de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of gebruik te maken van een luchtbevochtiger. Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is ideaal voor deze plantensoort.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de pH 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen door kalk toe te voegen. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  De Philodendron scandens 'Lemon Lime' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.