Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Famous Red is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij weinig speciale zorg nodig. De plant kan goed gedijen in een normale kamertemperatuur en heeft af en toe wat meststof nodig voor optimale groei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om de plant dicht bij een raam te plaatsen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red houdt van warmte. Deze kamerplant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of te lage temperaturen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren. Bloeit rijkelijk en langdurig met opvallende rode bloemen.

  Ja, Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten filteren schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Anthuriums zijn daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij een constante temperatuur in deze range. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Je kunt de dode bloemen en bladeren regelmatig verwijderen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Als de plant te groot wordt, kun je hem terugsnoeien door de lange stelen af te knippen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De Anthurium Famous Red heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red gedijt goed in vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik een mengsel van potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond nooit volledig uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan.

  Anthuriums hebben een goed doorlatende en lichtzure bodem nodig. Gebruik een mengsel van potgrond en kleine stukjes schors. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en vermijd direct zonlicht.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding in de groeiperiode.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt door af te stoffen met een zachte doek of door ze voorzichtig af te spoelen onder lauw water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen zoals zeep of glansmiddel, dit kan de bladeren beschadigen. Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen, dit bevordert de gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft graag helder indirect licht, vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht krijgt. Kan ook gedijen bij kunstlicht.

  De ideale temperatuur voor de Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. 's Nachts kan de temperatuur iets dalen, maar vermijd extreme kou.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, tussen de 60% en 80%, om een Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red gezond te houden. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming om uitdroging te voorkomen.

  De Anthurium heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, wat de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Anthurium (Andreanum Grp) Famous Red heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten voor de beste resultaten. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.